'SJEDITE DOLE'

VIDEO: SKRUŠENI PLJAČKAŠ POŠTE ZAHVALJIVAO SUCU NA ČETIRI GODINE ZATVORA On i kompanjon, hrvatski prvak u dizanju utega, pali u policijskoj zasjedi

 

"Idem na slobodu? Hvala vam lijepa", rekao je u četvrtak Miroslav Leš (31), skrušeno držeči sklopljene ruke nakon što mu je sudac Tomislav Juriša čitajući presudu zbog razbojstva i dva pokušaja razbojstva, rekao kako će biti pušten iz istražnoga zatvora u kojemu se nalazi od studenoga 2016.

"Sjedite dole", rekao mu je sudac.

Leš je u četvrtak zbog četiri pljačke kladionica i pošta iz prošle godine te dva pokušaja pljačke plastičnim pištoljem nepravomoćno osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora, a budući da mu je izrečena kazna "za dlaku" manja od pet godina zatvora, Leš je pušten iz pritvora u kojemu se nalazio skoro godinu dana, od kada je 11. studenoga prošle godine "pao" u policijskoj zasjedi pokušavši opljačkati poštu u Albaharijevoj.

Zagreb, 121017.
Zupanijski sud na Zrinjevcu.
Presuda Miroslavu Lesu za pljacku poste.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / Hanza Media
Miroslav Leš

Na slobodi će čekati pravomoćnost presude kao i njegov suučesnik, inače bivši prvak u dizanju utega Filip Šćukanec Hopinski, koji je zbog pomaganja Lešu u pljačkama u četvrtak dobio tri i pol godine zatvora. Hopinski, koji se već od ranije brani sa slobode, najprije je došao na objavu presude, no vidjevši foto-reportere, lagano se udaljio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:04