BORBA S VATROM I KORONOM

VIDEO: VELIKI POŽAR NA 'LJUBAVNOM HIPODROMU' Vatrogasci krajnjom mukom likalizirali požar ispod dalekovoda, ali nedugo zatim stigle su nove dojave

 
 Jutarnji list

Hrvatski građani, čini se, kao da nemaju mira unatoč upozorenjima.

Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima došlo je do požara trave uz Zelinsku ulicu na sesvetskom području, točnije na području zvanom "ljubavni hipodrom".

Zagrebačkim vatrogascima dojava o plamenu koji izmiče kontroli obzirom da je počeo puhati jaki vjetar, stigla je nešto poslije 18 sati danas. Zapalila se trava ispod dalekovoda u neposrednoj blizini šume, a vatrogasci su promptnom reakcijom ugasili plamteće nisko raslinje i šumu na površini velikoj 30 x 15 metara.

Upućeni u problematiku kažu da je netko spaljivao korov i stare stvari pritom ni ne razmišljajući da stvari mogu poći po zlu. Točan uzrok požara, međutim, još uvijek nije poznat.

Nedugo potom, u zagrebačkoj Ulici Žitnjak na II.odvojku zapalila se veća količina otpada koja je prekrivala 400m2, a gorila je i trava u Oboju na Bukovcu.

Nedugo potom, u novozagrebačkom naselju Sveta Klara večeras je izbio još jedan požar. Zapalilo se krovište na Sisačkoj cesti, točnije I.odvojku, a s vatrom se intenzivno bore vatrogasci. Zaiskrio je i dimnjak u Ulici Kozarčeve tene u Botincu gdje su također pozvani vatrogasci.

Ono što je zanimljivo je i da se zagrebački vatrogasci moraju pridržavati strogih pravila kao i sigurnosti za druge i za sebe pa je na intervenciju u Sv. Klaru poslano čak devet vatrogasnih vozila kako bi što manje imali kontakte i bili na potrebnoj distanci tijekom vožnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:16