KAOS U DOLCU

Vidno pijani vozili kraj A1 i pucali iz vatrenog oružja, svladali ih specijalci, napadači ozlijeđeni!

Jednog je pregledao liječnik i utvrđena mu je kontuzija ramena i napuknuće jednog rebra, dok drugi ima ogrebotinu na licu

Ilustracija (arhiva)

 Ranko Šuvar/Cropix

Dalmatinski policajci imali su vatrenu noć. Oko 22.20 sati u mjestu Primorski Dolac temeljem dojave da se dvije nepoznate muške osobe voze kroz naselje i pucaju iz vatrenog oružja, službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split u blizini nadvožnjaka A1 su u osobnom vozilu zatekli dva muškarca koja su se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju.

Odmah nakon što su zaustavljeni započeli su s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Obojica su svladana uporabom sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Pregledom osoba i vozila policijski službenici su pronašli marihuanu (5,45 grama i jedna stabljika) i preklopni nož oštrice cca 10 cm.

Muškarci su dovedeni u službene prostorije. Jedan od njih je odbio alkotest, dok je dok drugog izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 g/kg. Nad obojicom je izvršen očevid, nakon čega je određeno zadržavanje do otriježnjenja. Osobno vozilo je prebačeno u krug policijske postaje, gdje će se danas u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti pretraga.

Jednog je uhićenog pregledao liječnik i utvrđena mu je kontuzija ramena i napuknuće jednog donjeg rebra, dok drugi ima ogrebotinu na licu. Slijedi kriminalističko istraživanje, kažu u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:35