NAKON ČETIRI GODINE

Vidošević veliki dio imovine može dokazati, USKOK odustao od zahtjeva da mu se ona oduzme

Umjesto toga, ukoliko Vidošević bude pravomoćno osuđen morati će vratiti 26,2 milijuna kuna koje mu se inkriminira u Aferi Remorker
Nadan Vidošević / arhivska fotografija
 Ronald Gorsic/Cropix

Skoro četiri godine od početka suđenja bivšem čelniku HGK Nadanu Vidoševiću u aferi Remorker, Uskok je na današnjoj raspravi odustao od svojega prvobitnoga zahtjeva da se Vidoševiću oduzme sva imovina koju ne može dokazati.

Umjesto toga, ukoliko Vidošević bude pravomoćno osuđen, morat će vratiti 26,2 milijuna kuna koje mu se inkriminira u Aferi Remorker. Riječ je zapravo o očekivanoj izmjeni jer su nalazi vještačenja koja su napravljena tijekom suđenja pokazala da Vidošević veliki dio svoje imovine može dokazati.

Vještak je tako nakon niza dopuna, nesrazmjer između Vidoševićeve imovine i primanja sveo na nekih 9 milijuna kuna, što je zapravo manje od onoga što mu se na teret stavlja optužnicom. Zbog toga je Uskok prešao na "varijantu B", umjesto proširene imovinske koristi, dakle cjelokupne imovine čije porijeklo netko ne može dokazati, od suda će se tražiti da Vidošević nadoknadi štetu od 26,2 mlijuna kuna.

Ovakvom izmjenom optužnice ,pak, suđenje za Remorker će se prilično pojednostaviti, jer se de facto našlo u jednome vakumu gdje se veliki broj rasprava iscrpio upravo na dokazivanju Vidoševićeve imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 05:59