ODVEDEN U ZATVOR

Vidoševićevi prvi sati u Remetincu: Oduzeli mu sve osobne stvari, za večeru dobio namaz i čaj

Vidošević će se imati prilike obratiti i medicinskom osoblju ukoliko ima zdravstvenih tegoba ili prima neku terapiju, kako bi je mogao nastaviti primati

Nadan Vidošević

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon izricanja presude na zagrebačkom Županijskom sudu Nadan Vidošević u pratnji pravosudnih policajaca danas nešto poslije 16 sati stigao je u zatvor u Remetincu i odmah je odveden u sobu za izolaciju. Standardna je to procedura prilikom zaprimanja novih pritvorenika jer takav je sada njegov status jer je presuda još nepravomoćna. Sada mu slijedi testiranje na covid-19 i u izolaciji bi mogao provesti i do sedam dana, pa tako i tijekom Božića i sasvim izvjesno tijekom i božićnih i novogodišnjih blagdana neće ga moći posjetiti nitko od članova obitelji.

Ali, moći će mu dostaviti odjeću i higijenski pribor te dostaviti novac koji će se pohraniti na pologu suda kako bi si za osobne potrebe mogao kupiti stvari iz zatvorske kantine. Tek nakon što provede izvjesno vrijeme u izolaciji, uprava zatvora odlučit će s kim će ga smjestiti u ćeliju. Pritom će se voditi računa i o njegovom statusu, ali ono što je također sasvim izvjesno je da će se u obzir uzeti i eventualni sigurnosni rizici.

Hoće li na šetnju sam ili izdvojen od ostalih zatvorenika također će se odlučiti u skladu sa sigurnosnim procjenama. Ono što mu svakako pripada je pravo na dva sata boravka na svježem zraku uz obavezno poštivanje razmaka. S obzirom da je trenutno zatvor u Remetincu "prebukiran", izvjesno je da mu neće dati samicu, već će ga smjestiti s nekoliko zatvorenika u ćeiju gdje se sada zatvorenicima dostavljaju i obroci.

Za prvu večeru u Remetincu dobit će neki namaz ili čaj, a upućen je i u pravila kućnog reda.

Od osobnih stvari mogao je po dolasku zadržati samo ručni sat i vjenčani prsten ako ga nosi, dok je sve ostale osobne stvari, pa i novac ako ga je imao kod sebe, mobitel i drugo ostaviti na pologu, što je sve evidentirano i popisano.

Vidošević će se imati prilike obratiti i medicinskom osoblju ukoliko ima zdravstvenih tegoba ili prima neku terapiju, kako bi je mogao nastaviti primati. Vidošević može i prije pravomoćnosti presude zatražiti da ga upute na izdržavanje kazne. S obzirom na stanje u zatvoru u Remetincu nije isključeno da bi to mogao i zatražiti jer sasvim sigurno u nekoj kaznionici bi mu možda uvjeti bili i bolji nego u remetinečkom zatvoru. U kojem je sada uz bivšeg premijera Ivu Sanadera, Gabrijelu Žalac bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore, bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, vlasnik milijunskih nekretnina jedan od najpoznatijih "kapitalaca" u Remetincu i sasvim sigurno mogao bi biti izložen dobacivanjima ostalih zatvorenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:15