ULOŽENA ŽALBA

Vinkovčanin (38) dijelio snimke spolnog zlostavljanja djece. Sudac ga pustio da se brani sa slobode

Tužitelji su podnijeli žalbu na rješenje o puštanju na slobodu su uložili jer smatraju da itekako postoje osobite okolnosti koje upućuju da će ponoviti kazneno djelo

Ilustracija

Činjenica da je putem jedne aplikacije preuzimao za sebe i potom okolo nudio drugim osobama veći broj datoteka nakrcanih multimedijskim sadržajem spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece nije bila dovoljna da sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru uvaži prijedlog vukovarskog tužiteljstva i odredi jednomjesečni pritvor osumnjičenom 38-godišnjem Vinkovčaninu.

Tom kršitelju zakona su umjesto pritvora određene mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveze redovitog javljanja državnom odvjetništvu kao i zabrane pristupa internetu. Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je na rješenje suca istrage podnijelo žalbu, a sva ta silna pažnja policije i pravosuđa uslijedila je nakon što je policiji pristigla informacija početkom godine o postojanju osnovane sumnje u iskorištavanje djece za pornografiju.

Vukovarski kriminalisti su, naime, kroz dvomjesečno istraživanje otkrili da je od 29. ožujka 2022. pa do 1. siječnja 2023. u Vinkovcima osumnjičeni 38-godišnjak koristio aplikaciju kako bi "utažio" vlastitu bolesnu žeđ za zabranjenim stvarima kao i onu drugih osoba.

Iz tužiteljstva kažu da je osumnjičeni nudio i dijelio drugim korisnicima aplikacije veći broj datoteka koje sadrže uratke spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, a žalbu na rješenje o puštanju na slobodu su uložili jer smatraju da itekako postoje osobite okolnosti koje upućuju da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti čak i teže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:49