TRI KILOMETRA STRAVE

Vještak: Preminuli nema ozljede od klasične prometne, možda ga je 'pokupila' već mrtvog

Tek kada je parkirala vozilo ispred svojeg doma na Čiovu - ostala je šokirana viđenim
 Nikola Vilić / CROPIX

SPLIT - Ona ili je bila totalno pijana, ili totalno drogirana ili je luda, kazuje na na trogirskoj rivi stariji gospodin, nejasno mu je, kaže, kao vozaču da se ne primjeti kako je vozilo prešlo preko nečeg, kako vozilo vuče nešto...

- Ne dijelim vozače na muške i ženske, svi su za mene isti, neki malo sposobniji, neki pak lošiji, ali vjerujte mi vozač mora primjetiti kada nešto pregazi, kazuje nam bivši trogirski policajac.

Podsjetimo, nesvakidašnja i strašna se prometna nesreća dogodila u subotu rano ujutro u Trogiru . Mlada je žena upravljala vozilom nesvjesna da za automobilom vuče mrtvo tijelo muškarca. Tek kada je parkirala vozilo ispred svojeg doma na Čiovu - ostala je šokirana viđenim, piše Slobodna Dalmacija .

Razgovaramo sa ljudima pored kafića koji radi cijelu noć, nalazi se neposredno uz čiovski most. Svako je nešto čuo, svatko nekoga iz priče, koja sad već pomalo dobija elemente horrora, poznaje. Vode nas do kuće 31-ogodišnje vozačice. Pred lijepim objektom parkirano je više vozila, dva od kojih su Mercedesi.

- Čujen da je policiji rekla kako je mislila da joj je pukla guma, veli nam jedan od njih.

Drugi u nevjerici okreću glavom, svi su vozači, sumnjaju u to...

Obdukcija preminulog 58-ogodišnjaka biti će obavljena tijekom ponedjeljka, kazuje nam dr. Antonio Alujević, sudski vještak i patolog.

- Preminuli nema klasične ozljede nastale kod naleta vozila, kazuje nam i pojašnjava:

- Postoji dakle mogućnost da je preminuli ležao na cesti, već mrtav i da ga je vozačica pregazila, veli dr. Alujević.

Druga je mogućnost da je preminuli i sam bio pod utjecajem alkohola, pa je ležao na cesti i preminuo od naleta automobila, kako god - usporedit će splitski stručnjak ozljede sa oštećenjima nastalim na samom Mercedesu. Njegovo izvješće i otkrića do kojih dođe splitska policija rasvijetliti će ovaj bizaran slučaj.

Policijski su izvidi još uvijek u tijeku i pouzdanih podataka o svemu ima jako malo, policija je bila škrta na informacijama, tako da smo tek uspjeli dobiti potvrdu kako se uistinu u subotu, oko 2.30 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj se sumnja na kazneno djelo...

Rekonstrukcijom se dobija malo jasnija slika: 31-ogodišnjakinja je upravljala Mercedesom iz smjera Splita prema Čiovu, i negdje oko čiovskog mosta je pregazila 58-ogodišnjaka koji je sa šireg trogirskog područja. Kako se tijelo muškarca zakačilo za vozilo - doznat ćemo nakon istrage, ali činjenica jest da je vozačica tijelo vukla za sobom tri kilometra, koliko je most udaljen do njene kuće na predjelu Šaldun.

U razgovoru sa šokiranim trogiranima doznajemo kako su joj dva mladića na skuteru u vožnji signalizirali da stane i pokušavali joj ukazati na to što se zbiva.. No, kišna noć, slaba rasvjeta, loše ceste, ko zna što je kumovalo ovakovoj bizarnosti.

Istragu prometne nesreće preuzelo je odmah Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Sve što smo od njih uspjeli doznati jest da se utvrđuje identitet poginulog, jer nesretni čovjek kod sebe nije imao dokumente. Nesvakidašnja je nesreća u svima, valjda, izazvala šok.

No, vozačica je naravno privedena na kriminalističko istraživanje, neslužbeno pak doznajemo da je vozila pod utjecajem alkohola, navodno joj je u krvi izmjereno 0.66 promila alkohola. Za svaki je slučaj izuzeta i krv i urin, kako bi se istražilo je li osim alkohola bila pod utjecajem narkotik, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:17