NOVI DETALJI

Vlaović je ubijen iz Glocka, ubojica na policiji rekao tek jednu rečenicu, ali već je sad jasno kako će se braniti

Duško Tanasković se u policiji u nazočnosti svog branitelja, splitskog odvjetnika Vinka Gulišije branio šutnjom

Snimka ubojstva

 Jutarnji list

Danas tijekom dana Duško Tanasković (28) iz Kragujevca trebao bi biti ispitan u tužiteljstvu zbog ubojstva Gorana Vlaovića (38). Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva iz članka 111. stavka 1 Kaznenog zakona koji kaže da će se onaj tko ubije drugoga na podmukao ili okrutan način kazniti kaznom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora (do 50 godina).

Tanasković se u policiji u nazočnosti svog branitelja, splitskog odvjetnika Vinka Gulišije branio šutnjom i nije htio iznositi niti motive niti okolnosti zašto je ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću jučer oko 6 sati. Inače, Tanasković je smrtno ranio Vlaovića jednim hicem iz "Glocka" koji ipak nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čahuru. Veliku ulogu u osiguranju tragova na mjestu zločina imao je jedan zaštitar iz kluba, bivši policajac koji je ogradio mjesto zločina i čahuru metka do dolaska policije.

Kako smo doznali Tanasković je policiji jedino rekao da zna kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića. On je naime ubijen 17. lipnja u Budvi, a egzekutor mu je također prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobjegao. Crnogorska policija našla je ubojičin pištolj i torbicu, a egzekutor je također imao šiltericu. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao kako on nema veze s tim ubojstvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nove osobne isprave na dan kad se dogodilo ubojstvo u Budvi.

Tanasković je otkrio i da je još kao maloljetnik bio u zatvoru, te da je ukupno odslužio pet godina zbog razbojništva, razbojnički krađa i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zbog kojih nije bio sposoban iznositi obranu je i to što navodno ima zdravstvenih problema mentalne naravi. Sasvim je izvjesno da će, ako je to slučaj, njegov branitelj predložiti tužiteljstvu pribavljanje medicinske dokumentacije kako bi se ustanovilo boluje li on od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu kaznenu odgovornost, odnosno kako bi se ustanovilo je li bio ubrojiv za vrijeme ubojstva Vlaovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 12:10