DETALJI O BUKTINJI U SOLINU

Vlasnica Škode povezana je s poznatim likovima iz splitskog krim miljea, s jednim ima dijete

Zbog opisanih privatnih odnosa vlasnice Škode špekulira se o kaznenom djelu...

Branko Dokić, Škoda na kojoj je izbio požar i Kristijan Stojanović 

 Cropix

Na osobnom automobilu Škoda Fabia izbio je požar rano jutros oko 5.45 sati u Ulici Don Lovre Katića. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, vlasnica vozila V.D. imala je dva partnera koja se povezuju sa splitskim podzemljem te s jednim ima i dijete.

Škoda Fabija modre boje je parkirana prednjim krajem uza zid, a potpuno su izgorjeli hauba i prednje gume. Na cijelom prednjem dijelu vidi se tzv. reljef, koncetrični krugovi različite boje koji ukazuju na polijevanje zapaljivom tekućinom.

Naravno tek će očevid pokazati radi li se o podmetnutom požaru, ali zbog opisanih privatnih odnosa vlasnice Škode već sada se spekulira o kaznenom djelu. Kao što je i uobičajeno, nije za očekivati da će sama vlasnica kazati policiji ako i ima saznanja i pretpostavke tko bi joj mogao zapaliti automobil.

image
Josko Ponos/Cropix

Bila je udana za Branka Dokića (41), ali nije poznato jesu li i dalje u braku. Branko Dokić je otprije osuđivan diler iz Solina, a zadnji put je za trgovinu drogom osuđen u siječnju 2020. godine.

Tada se nagodio na tri godine zatvora nakon što je na Gripama u Splitu uhićen s nešto više od 100 grama kokaina, osam tableta ecstasyja i tri kristala iste droge. U BMW-u su mu nađene dvije potkape koje prekrivaju lice tzv. fantomke, dva preklopna noža i digitalna vaga.

Za noževe je prijavljen prekršajno dok mu je za drogu odmah išla kaznena prijava za neovlaštenu prodaju i stavljanje u promet opojne droge. Osim kazne zatvora određeno mu je da mora platiti 9.600 kuna sudskih troškova. S njim u društvu je bio jedan Splićanin, također s kriminalnim dosjeom i jedan crnogorski državljanin iz istog miljea.

image
Josko Ponos/Cropix

Njen drugi partner iz istih krugova je Kristijan Stojanović (42) zvani Kiki. Oni su bili u vezi prije njenog braka s Brankom Dokićem, ali navodno su se i nakon toga ponovno spojili u jednom periodu.

U travnju prošle godine je pravomoćno oslobođen krivnje za ubojstvo Ive Stipetića (22) na Kočinjem brdu u prosincu 2010. godine, nakon dugotrajnog kaznenog postupka i tri suđenja.

Otprije je osuđivan za pokušaj ubojstva i dilanje, a od najnovijih izgreda ima presudu s Prekršajnog suda od 62 dana zatvora zbog tučnjave.

Sukob se dogodio početkom ožujka prošle godine ožujka u 00.23 sati nedaleko od poznatog lokala na Gripama. U sukobu su, prema policijskoj prijavi, sudjelovale dvije skupine s ukupno devet osoba koje su na naročito drzak način remetile javni red i mir.

Uhićen je par dana nakon događaja na ulici u osobnom automobilu Mercedes, a kod sebe je imao pištolj Bersa, kalibar 22 s mecima.

Vezano za paljevinu osobnog automobila iz PU splitsko-dalmatinske je u četvrtak ujutro stiglo šturo izvješće.

- Jutros oko 05.45 sati u Solinu izbio požar na parkiranome osobnom automobilu koje je djelomično izgorjelo. Požar su ugasili vatrogasci. Na mjestu događaja izvršit će se očevid - naveli su, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:19