HAVARIJA KOD VIRA

Vlasnik koćarice: U trenutku nesreće Boban se tuširao

 Marko Miščević/Cropix

ZADAR - Zvonimir Boban gliserom je u srijedu oko 17.30 sati u Virskom kanalu naletio na ribarski brod u vlasništvu Nikole Jaše iz Kukljice kojem je u naletu oštetio pramčanu stativu.

- Nismo se mogli dogovoriti oko štete, jer je Zvone Boban nudio premalo. Po meni je šteta na brodu, sa dizanjem, od 10 do 15 tisuća kuna i sada nakon što je njegov prijatelj prijavio štetu moram sa papirima otići osiguravatelju koji će izvršiti procjenu i nadokanaditi mi štetu - kazao je u petak Nikola Jaša, vlasnik koće 267 PR na koju je dva dana prije oko 18 sati na južnoj strani otoka Vira naletjela 15-tak metara duga motorna jahta "Mi Tierra".

U trenutku dok je jahta plovila pravo u koćaricu na brodu su navodno još bili i Bobanova supruga Leonarda (41), petomjesečna kćer Ruža, Marija (14), blizanci Gabrijel i Rafaela (7), Marta (5) i prijatelj koji je u petak u Lučkoj kapetaniji u Preku prijavio nesreću.

- Petnestak minuta nakon što mi je moj ribar dojavio o nesreći nazvao me Zvone Boban. Molio me da to ne ide u javnost, te mi je kazao kako se on u trenutku nesreće tuširao, dok je jahtom, kako mi je kazao upravljala njegova supruga. No ja u to ne vjerujem, jer da je netko bio za timunom ne bi došlo do sudara. Mislim da im je bio uključen automatski pilot, jer ne znam koji to čovjek ne bi okrenuo brod kada bi vidio da će se sudariti – ispričao je vlasnik koćarice koji u trenutku nesreće nije bio na brodu.

- Ja sam bio u Kukljici, a kako su mi moji ribari rekli, u trenutku kada je jahta udarila brod je bio pod koćom, nije bio pod timunom. Dok su koćarili najednom su ugledali jahtu kako ide pravo u njih. Mislili su da će ih zaobići, no kada su shvatili da ide pravo na njih uhvatila ih je panika. Odmah su iskopčali propelu i da to nisu napravili bio bi ih udario po sredini i bilo bi tu svašta. Ovako je sve dobro prošlo – tvrdi vlasnik koćarice.

U nesreći nitko nije ozlijeđen, a Boban je Jaši nakon nesreće rekao kako će mu kvar sanirati, no da će to napraviti sutradan jer mu se jako žuri.

Nikola Jaša Lučkoj je kapetaniji u Preku nesreću prijavio u četvrtak, a dan kasnije umjesto poznatog nogometaša, je u istoj ispostavio prijavio nepoznati muškarac. Iako njegov identitet nije poznat, doznajemo da je riječ o Bobanovom prijatelju koji je s njim bio na gliseru u trenutku nesreće.

Optužni prijedlog protiv vlasnika oba broda

Zbog nesreće u kojoj je u srijedu oko 18 sati u virskom moru došlo do sudara jahte "Mi Tierra" u vlasništvu Zvonimira Bobana i koćarice, vlasnika Nikole Jaše iz Kukljice, Lučka ispostava Preko podnijet će optužni prijedlog protiv obojice vlasnika, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

- Lučka ispostava Preko podnijet će optužni prijedlog protiv Zvonimira Bobana i Nikole Jaše, a u prekršajnom postupku utvrdit će sve okolnosti ove nesreće - stoji u priopćenju kojeg poptisuje glasnogovornica Marine Halužan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:07