POTRESNI DETALJI EKSPLOZIJE

Vlasnik kuće u Dugom Selu: ‘Čekao je da se svi okupe za ručkom, a onda se raznio. Kći (5) mi se igrala u dvorištu...‘

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka
 Ranko Suvar/Cropix

Zagrebačka policija izvijestila je danas o okolnostima pod kojima je jučer došlo do eksplozije u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama u Dugom Selu, a u kojoj su poginule dvije osobe dok je jedna teško ozlijeđena. Policija je potvrdila da je ručnu bombu aktivirao 85-godišnji korisnik, koji je pritom usmrtio sebe i još jednu 81-godišnju korisnicu. Prema navodima istražitelja, učinio je to namjerno, želeći ubiti 81-godišnju ženu i još dvoje korisnika.

"Jučer, 27. kolovoza oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji objekta, aktivirao eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se u istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja. Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede.

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja," priopćila je PU zagrebačka.

Kristijan Kostanjevac u čijoj je kući u Dugom Selu muškarac aktivirao bombu ispričao je za 24 sata što se točno dogodilo:ž

- Moj sin, supruga i ja smo bili na prvom katu kuće, a kći (5) se igrala u dvorištu kad se odjednom sve zatreslo. Strašni prasak, pod je poskočio. Potrčali smo dolje da vidimo što se dogodilo, a ono u toj kuhinji horor. Teško mi je o tome i pričati. Taj čovjek je očito bio bolestan. Čekao je vrijeme ručka. Sjeo je u čajnu kuhinju i držao je bombu, a onda kad su do kuhinje došli ostali štićenici ju je aktivirao. Jedan štićenik je još bio u svojoj sobi, a njih troje je ušlo u kuhinju - kazao je Kristijan koji sa suprugom ima udomiteljski objekt u kojem je boravilo petero staraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:03