MIRO VRLJA

Vlasnik Kvatrić Plaze: 4,3 milijuna kn nisam utajio

 Ranko Šuvar / EPH

Više od godinu dana nakon što je u tom slučaju potvrđena optužnica, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu održano pripremno ročište u postupku protiv kontroverznog poduzetnika Mire Vrlje, vlasnika luksuzne Kvatrić Plaze, i kako se zbog čudnog zapleta s dodjelom spisa tijekom ovog postupka ispostavilo, bratića bivšeg predsjednika suda Ivana Turudića.

Vrlju Županijsko državno odvjetništvo tereti da je zloporabama s krivotvorenim troškovima te leasingom jahte svoju tvrtku Tutus snaga oštetio za oko 2,9 milijuna kuna te da je proračun oštetio za 1,4 milijuna kuna. Vrlja je jučer izjavio kako se ne smatra krivim za optužbe te će mu uskoro početi suđenje.

Inače, optužnica protiv Vrlje potvrđena je u veljači prošle godine, a 20. veljače je kompjutorski dodijeljena tadašnjem predsjedniku suda Turudiću za kojega će se poslije ispostaviti da je Vrljin bratić. Međutim, Turudić do rujna 2015. nije zakazao pripremno ročište jer prema vlastitim navodima nije vidio da mu je dodijeljen spis u kojemu mu je bratić okrivljenik.

Vlastito izuzeće Turudić će zatražiti 14. rujna, a spis tada također elektronskom dodjelom dobiva sutkinja Jasna Smiljanić, koja međutim odmah traži svoje izuzeće jer tvrdi da ona poznaje Vrlju i to preko obitelji Turudić. Spis je na kraju dodijeljen sutkinji Gordani Miheli Grahovac, koja je jučer održala pripremno ročište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:32