SLUČAJ ŠOKIRAO JAVNOST

VODITELJ SPLITSKOG KLUBA U KOJEM SU SILOVALI MALOLJETNICU 'Ne vjerujem da se išta dogodilo, možda je cura samo htjela novac'

 Instagram

U slučaju trojice mladih Australaca koji su u toaletu jednog splitskog noćnog kluba prošlog ljeta silovali maloljetnu Norvežanku (17), a koji su se na opće zgražanje nagodili za uvjetne kazne te su si, plaćanjem odštete od 20.000 eura žrtvi praktički kupili slobodu, ne prestaju stizati novi detalji.

Nakon što su čitav svijet obišle fotografije njihova slavlja jer su se izvukli od zatvora te uvreda na račun žrtve, australsko izdanje Daily Maila stupilo je u kontakt s voditeljem splitskog kluba u kojemu je seksualni delikt počinjen.

Boris Nikolić novinarima je kazao da vjeruje kako su trojicu mladića - Dylana Djohana (23), Ashwina Kumara (23) i Waleeda Latifa (21) - prisilili da priznaju 'silovanje na osobito ponižavajući način s više počinitelja', za što je hrvatski zakonodavac propisao kaznu zatvora u trajanju od 3 do 15 godina. Također je dao za naslutiti kako smatra da je Norvežanka možda sve izmislila samo kako bi od Australaca izmuzla novac.

'WC je odmah pored vrata, odmah pored skladišta i u blizini našeg ureda. Ni tamo ni na hodniku nema glazbe', kaže Nikolić.

'Mislim da je nemoguće učiniti bilo što u tom dijelu kluba a da to nitko ne čuje. Jako mi je čudno ovo. Osobno, mislim da se ništa nije dogodilo. Možda je cura htjela doći do novca. Mislim da su ih prisilili na priznanje, ali tko zna', dodao je Nikolić za Daily Mail .

Odmah nakon silovanja, Norvežanka je iz kluba otišla ravno na policiju, s kojom se ubrzo i vratila u klub, no ondje Australaca više nije bilo. Nedugo potom, policija ih je pronašla i uhitila, neko su vrijeme proveli u pritvoru, a zatim su pušteni na slobodu, no privremeno su im oduzete putovnice pa su mjesecima živjeli u unajmljenom stanu u Splitu.

Nikolić za Daily Mail kaže da kobne večeri 16. srpnja nije bio na poslu i dodaje da je njegovo osoblje prvi put za napad čulo od policije, koja je došla nešto poslije 6 sati ujutro, nakon što su zatvorili za tu noć. 'Iskreno, svi smo bili u šoku. Nitko nas nije pitao za pomoć, nitko ništa nije primijetio', kaže i napominje da u vrijeme silovanja u klubu nije bilo puno mušterija.

'U to vrijeme netko bi nešto čuo. Bilo je puno konobara, hostesa. Čuje se čim netko razbije bocu, a kako se ne bi čulo da netko nekoga siluje', govori Nikolić i dodaje da klub nitko kasnije nije kontaktirao o slučaju te da to zapravo prvi put otada čine novinari Daily Maila.

Kaže i da u 15 godina koliko vodi klubove nije imao nikakvih problema osim onih s pijanim gostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:14