PONOĆNI BOMBAŠ

Vojislav Blažević u bolnici i dalje štrajka glađu. Odvjetnik: 'Sve teže i teže govori'

Zagreb, 140113.Vojislav Blazevic, osumnjiceni za postavljanje dviju bombi u Podsusedu, u pratnji policije napustio je bolnicu Sestara Milosrdnica u Vinogradskoj.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Tko je misteriozni bombaš koji je u gluho doba noći u srijedu bacio eksplozivno sredstvo najvjerojatnije kućne radinosti ispred kućnog broja 6 Trga bana Josipa Jelačića i pritom unio nemir i nesigurnost među građane Zagreba, istražitelji još uvijek nastoje utvrditi.

Zbog relativno loših noćnih snimki videonadzora sa trgovina i banaka Ulice Pod zidom koju sa glavnim gradskim Trgom spaja prolaz Harmica, policija je i dalje na mukama i ne zna u kojoj mjeri su za bombašku neslanu šalu odgovorni vozač i putnik u crvenom Fordu koji se pola minute nakon detonacije desetak metara od spomenika banu Josipu Jelačiću, udaljavao tom ulicom prema Katedrali.

TREĆA EKSPLOZIJA U ZAGREBU Policija: 'Ne znamo što je eksplodiralo na Trgu, ali znamo da nije pirotehnika'

Sadržaj šest kanti za smeće koje je pirotehničar odjeven u oklopno odijelo 'češljao' za vrijeme očevida, nije dao nikakve konkretne rezultate iako je na jednoj od snimki također vidljivo kako neki mladić u kobno vrijeme prilazi kantama, otvara ih i stavlja ruku unutra.

Eksplozija je oštetila jednu ploču na trgu te je jedno staklo na lokalu napuklo, a sam događaj policija je okarakterizirala kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a u slučaju da se uđe u trag počinitelju 'prijeti' mu od šest mjeseci do pet godina boravka iza rešetaka.

FOTO: POLICIJA IMA PRVI TRAG Nadzorna kamera snimila muškarca u crvenom Fordu: Istražuje se ima li on veze s eksplozijom na Trgu bana Josipa Jelačića!

Ista sankcija već 'prijeti' i donedavno omiljenom paraglajderu Vojislavu Blaževiću kojeg se sumnjiči da je aktivirao dvije bombe u zapadnom dijelu Zagreba prije dva tjedna. No Blažević je ustrajan u svojim tvrdnjama da je nevin jer i dalje na zatvorskoj bolničkoj postelji štrajka glađu, dok policija i dalje smatra da u cijeloj toj eksplozivnoj 'gunguli' nije bio sam.

- Odbija i dalje infuziju, ali je barem počeo prihvaćati vodu. Čuo sam se s liječnicima. Pao je nekoliko kilograma, koliko točno ne znam. Ali on sve teže i teže govori tako da ne znam ni njegovo mišljenje o zadnjoj eksploziji. A odluka o našem prijedlogu za kućnim pritvorom još uvijek nije stigla - poručio je kratko Blaževićev odvjetnik Branko Šerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:42