NESREĆA KOD ŠIBENIKA

Vozač (36) razgovarao na mobitel pa na zebri pregazio dijete (11): Poginulo je na licu mjesta

Prednjim desnim dijelom vozila udario je u 11-godišnje dijete koje je licu mjesta preminulo od teških ozljeda glave
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka koji je osumnjičen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginulo 11-godišnje dijete. Nesreća se dogodila 11. listopada 2021. godine oko 13:30 sati u Bilicama.

Podsjećamo, policija je objavila pojedinosti nesreće u kojoj je tadašnji 35-godišnjak upravljajući Volkswagenom šibenskih oznaka, dojurio do raskrižja ispred kojeg se nalazio pješački prijelaz.

Zbog neprilagođene brzine naletio je na dijete koje je prelazilo pješački sa vozačeve desne strane, a od siline udara je dijete nažalost poginulo na mjestu nesreće.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku priopćenju iznosi i nove detalje, gdje se tereti 36-godišnjaka da je tijekom vožnje koristio mobitel, pa zauzet time nije pratio situaciju u prometu, kao ni brzinu vožnje.

Iz istog razloga, navodi se, nije uočio djecu koja su prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Prednjim desnim dijelom vozila udario je u 11-godišnje dijete koje je licu mjesta preminulo od teških ozljeda glave.

Sumnjiči se da je postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, svjestan da time može izazvati nesreću i pristajući na to. Uz to, tereti ga se i da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 277. Kaznenog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:29