NEPOPRAVLJIV

Vozač (51) iz Zagreba završio u zatvoru na 30 dana: ‘Pa on ni trijezan nije smio voziti‘

Muškarac je zaustavljen prošlog četvrtka oko pola sata iza ponoći, dok je upravljao osobnim automobilom Klaićevom ulicom

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Vozač u dobi od 51 godine završio je u zatvoru na 30 dana nakon što ga je policija ulovila pijanog za upravljačem iako ni trijezan nije smio voziti automobil.

Kako je danas izvijestila PU zagrebačka, 51-godišnjak je zaustavljen prošlog četvrtka oko pola sata iza ponoći, dok je upravljao osobnim automobilom Klaićevom ulicom u središtu Zagreba u smjeru zapada.

"Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 16 utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,60 gr/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zatim uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud", ističe policija dodajući da je vozač na sudu proglašen krivim te mu je određena kazna zatvora u trajanju od 30 dana. Potom je bez odgode prepraćen u Remetinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:59