ŠTO SE DOGODILO U DUBRAVI

Vozač Audija skrivio sudar i prije kaosa: ‘Nakon svega je samo zbunjeno ponavljao istu rečenicu‘

Ulicom su letjeli dijelovi, na ulici je nastao kaos, ukupno je oštećeno osam vozila...
Nesreća u Dubravi
 Goran Mehkek/Cropix

Što je natjeralo trijeznog 67-godišnjeg Boška D. da Audi 5, inače u vlasništvu Porsche leasinga, vozi s najmanje 150 km/h po Aveniji Dubrava policija intenzivno istražuje. Nesvakidašnju nesreću dok Audi doslovno "mete" pred sobom parkirana vozila na nogostupu, ugrožava živote prolaznika, jednog ozljeđuje i potom završava na krovu nasred kolnika, snimile su u ponedjeljak u 14.32 sati nadzorne kamere na različitim objektima.

Ono što se kasnije otkrilo je i da je nesavjesni vozač netom prije na okretištu Dubrava navodno okrznuo Mini Coopera, no umjesto da je s vozačem razmijenio podatke, samo se udaljio te par stotina metara dalje svojom vožnjom po tramvajskim tračnicama šokirao zemlju.

​Nevjerojatnu sreću imao je Paško Krstić koji je u to vrijeme koračao pločnikom te je uspio samo zgrčiti ruke da pokuša zaustaviti parkirani BMW koji ga je gurao nakon što se u njega punom brzinom zabio Audi kližući se na boku. Ulicom su letjeli dijelovi, na ulici je nastao kaos, ukupno je oštećeno osam vozila, a samo puka sreća je spasila pješaka koji je, pak, nepropisno pretrčavao kolnik.

- Malo me samo koljeno boli, ali dobro sam. Bio sam zbunjen, pa nisam vidio ni čovjeka koji je hodao iza mene. Hitna me pregledala kada su stigli i rekli su mi da nema loma, ali me i dalje jako boli - rekao je Krstić.

Čim se prašina malo slegla, počeli su se okupljati prolaznici, brzo su stigli policija, Hitna i vatrogasci. Očevid je potrajao satima, a tramvajski promet je bio u prekidu.

- To vam je izgledalo kao da vozač ciljano srlja u smrt. Ono, baš je nagazio na papučicu gasa i testirao tramvajske tračnice po kojima se još više leti i još lakše gubi kontrola. Kad su mu pomogli prolaznici da izađe van iz uništenog auta, zbunjeno je i usporeno krenuo hodati. Na kraju je poderanih traperica sjeo na stolicu i čekao očevid. Nekoliko puta je rekao: 'Pa što je ovo bilo?' - otkrila nam je jedna svjedokinja.

Zaposlenice u trgovinama i zlatarnicama i više od sat vremena nakon nesreće još su bile u šoku.

- Ja i kolegica bile smo za kompjutorom. Odjednom smo čule strahovit prasak, a kad smo pogledale, vidjele smo vatru, dim. Primile smo se za ruke. Nakon toga smo vidjele spaljene automobile. Jedan od njih završio je kod ljekarne. To je bilo kao da je bomba eksplodirala, kao da je raketa, meteor pao iz zraka. Auto koji se prevrnuo nismo ni vidjele. Nitko ništa nije znao. Još sam u šoku - ispričala nam je Mirjana Behtarić, voditeljica trgovine Alpina na Aveniji Dubrava.

- Bila sam u zlatarnici. To je grunulo i u jednom sam trenutku pomislila da je potres, eto, tako sam to doživjela. Nisam čula da je itko ozlijeđen - rekla nam je Ljubica Šimić iz zlatarnice Franjo pokraj koje je jureći Audi napravio krš i lom.

Vozač je prošao alkotest i prijeti mu novčana kazna koja će biti najmanje 1000 kuna, no krajnju sankciju će izreći Prekršajni sud nakon što izvažu stvarne razmjere štete kao i rizične vozačke poteze koje je 'povukao' u pola bijela dana.

​Izuzet će se i snimke nadzornih kamera, a prokomentirao ih je za Jutarnji list stalni sudski vještak Goran Husinec.

- U gusto naseljenom dijelu, gdje je brzina ograničena na 50 km/h, ovaj auto juri otprilike triput brže. Ovo je još jedan primjer da vozači tzv. premium marki, Audija, BMW-a i Mercedesa misle da mogu tako juriti jer im ta vozila pružaju maksimalnu sigurnost od nesreća, a skupi odvjetnici od kazni. Riječ je o autima koji su i kasko osigurani, pa njihovi vlasnici ne strahuju od šteta i dozvoljavaju si obijesnu vožnju - komentirao je Husinec nesreću koja je zgrozila sve koji su vidjeli njezinu snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:15