ŠOKANTNA SNIMKA

Vozač autobusa pljuvao, gurao i govorio učenici da je ‘g****‘, ona ga preklinjala: ‘Ne dirajte me‘

Ne želim šutjeti jer će drugi put napasti neko drugo dijete. Moja kći je bila u potpunom šoku i strahu - rekla je majka djeteta koja je slučaj prijavila policiji

Vozač školskog autobusa napao učenicu

 Jutarnji List/

Vozač školskog autobusa na liniji Bukovčak-Dubranec-Gudci koji vozi do velikogoričke Osnovne škole Eugena Kvaternika verbalno je napao 14-godišnju učenicu, gurao ju, čak i pljunuo pred zgranutom djecom prošloga četvrtka. Djeca su sve snimila tako da smo u posjedu sedam videa istoga događaja.

"Ometaš me u vožnji. Izvoli nazad. Sa mnom se nećeš svađati. Ne mogu voziti od tebe, govno jedno", urla vozač i nagurava djevojčicu prema kraju autobusa, a ona nekoliko puta govori "Ne dirajte me, ne smijete me dirati... Ne dirajte mi stvari".

U jednom trenutku ju je i pljunuo, što mu je rekla da ne radi.

"Pljujem te kad me nerviraš. Kad si govno moram te pljuvati", nastavlja sredovječni vozač potpuno bez kontrole.

Kasnije se, kažu nam očevici, malo smirio i odvezao učenike do škole.

Sve nam je potvrdila i mama djevojke, M.P. (podaci poznati redakciji), čija obitelj živi u Dubrancu. Kaže nam da je kćer nakon ulaska u autobus pokušala sjesti u blizini vozača, a on je počeo urlati da se makne jer ga ometa. "Moja kćer sigurno nije anđeo, znate kakva su djeca u toj dobi, ali ovo ponašanje vozača je bez ikakvog opravdanja. Ona je još uvijek potresena i uopće ne zna kako će opet opušteno u školu", kaže gospođa Mirjana.

Šokirana djevojka požalila se na vozača čim je tog dana došla u školu i napisala je izvještaj o svemu. Majku nisu nazvali iz škole odmah nego se ona navečer javila razrednici koja je bila na domjenku i nazvala ju je dva dana kasnije. Ispričala joj je da taj vozač više neće voziti djecu.

Budući da se o događaju naveliko govorilo posljednjeg dana nastave prije blagdana, djeci je u školi rečeno da ne pričaju okolo o tome i da obrišu video snimke jer bi vozač mogao tužiti njih zbog snimanja.

"Ne želim šutjeti jer će drugi put napasti neko drugo dijete. Moja kćer je bila u potpunom šoku i strahu, još uvijek joj je neshvatljivo da joj se to desilo. Nedavno je jednu učenicu isti vozač ostavio na stanici pred školom jer je imala blatnjave cipele i nije ju htio voziti kući", rekla nam je majka i dodala da je drugoga dana tata otpratio djevojku do autobusa, u slučaju da je opet isti vozač na liniji, ali u petak ga nije bio. Događaj su prijavili i policiji.

Ravnateljica Osnovne škole Eugena Kvaternika, Monika Brleković, rekla nam je da od početka ove školske godine imaju dosta problema oko organizacije i prijevoza, zbog čega su već kontaktirali Grad Veliku Goricu.

Potvrdila je da je učenica odmah po dolasku u školu obavijestila stručne službe o svemu.

"U izvještaju piše da je sjela kraj vozača i ometala ga. On ju je zamolio da ga ne ometa i onda se dogodilo sve što se vidi u videu. Kontaktirala sam odmah prijevoznika, Ured za školstvo, a poslali smo dopis i prijavu policiji. Tražili smo da se taj vozač makne s linije", rekla nam je ravnateljica.

Zvali smo tvrtku Darojković d.o.o., koja je prijevoznik na toj liniji, ali nam je zaposlenik koji se javio na telefon rekao da ne može do vlasnika. Nije bio siguran je li na putu ili godišnjem i kad će se vratiti, a on o događaju, tvrdi, ništa ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:12