PIJAN ZA VOLANOM

Vozač bez državljanstva divljao Sesvetama s 2,40 promila, stigla ga je brutalna kazna!

Riječ je o recidivistu koji je u zadnjih 11 mjeseci tri puta pravomoćno sudski osuđen
Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Vožnja pod utjecajem alkohola tijekom vikenda nije se isplatila 60-godišnjem vozaču jer je u konačnici, osim zbog niza prekršaja radi kojih će biti sankcioniran, oduzet mu i auto!

Nevolje po sredovječnog vozača počele su u subotu oko 23.30 sati u Bjelovarskoj ulici u Sesvetama gdje su ga djelatnici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije zaustavili u Renaultu zagrebačkih oznaka tijekom kontrole prometa.

Pritom su policajci utvrdili da je vozač zapravo osoba bez državljanstva i da kod sebe nema nikakve dokumente kojima bi dokazao svoj identitet. Ujedno su ga i alkotestirali te je napuhao 2,40 promila alkohola u krvi, a na sve su otkrili da autom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje.

Naime, riječ je o recidivistu koji se najmanje tri puta ogriješio o članak 216. st. Zakona o sigurnosti prometa na cestama a zbog čega je u zadnjih 11 mjeseci tri puta pravomoćno sudski osuđen. Upravo izrečene osuđujuće sankcije koje kod nesavjesnog 60-godišnjaka bez vozačke dozvole nisu polučile apsolutno ništa, policija je primijenila odredbe iz članka 229. st.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama a koji se odnosi na privremeno oduzimanje vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:37