PRAVIO SE BLESAV

Vozač BiH kamiona nakrcan gotovinom stigao na granični prijelaz, carinici ga razotkrili i kaznili

Državljanin BiH na graničnom prijelazu Stara Graniška nije prijavio unos 32.500 eura gotovine u Hrvatsku - kažnjen sa 12.000 eura
 Carinska uprava

Kad je vozač teretnog vozila bosanskohercegovačkih oznaka jučer stigao na granični prijelaz Stara Gradiška, mislio je da je dobro sakrio na desetke tisuća eura. No, bio je u krivu.

Provodeći pojačane mjere nadzora, brodski carinici su temeljito pregledali vozilo BiH državljanina a poseban fokus je bio na priključnom vozilu teretnjaka. Jer između prijavljene robe pronađeno je skriveno 22.800 eura.

Bilo je to dovoljno da zavire i u jaknu vozača te su u džepu njegove jakne pronašli novčanik sa još 9700 eura.

image

pokušaj nezakonitog unosa novca preko granice

Carinska uprava

A obzirom da prilikom ulaska u carinsko područje Europske unije nije ispunio obavezni formular o prijenosu 32.500 eura gotovine već se pravio mutav, izdan mu je prekršajni nalog težak 12.000 eura jer se ogriješio o članak 69a. Zakona o deviznom poslovanju vozača zbog pokušaja nezakonitog unosa gotovine.

Je li novac bio namijenjen stanovitoj Arneji, Skoku i Emiru čija su se imena rukom ispisana našla na kutijici u kojoj se, inače, nalaze diskovi za protetiku ili su, pak, oni pošiljatelji novca nije poznato, no s njima će se razračunati u konačnici vozač BiH teretnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:49