ZAVRŠEN OČEVID

Vozač busa priznao da je zaspao za upravljačem, uhitili su ga: ‘Nepropisno se kretao‘

Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka, istaknuo je zamjenik državnog odvjetnika Pranjić
 Danijel Soldo/Cropix

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić obavio je očevid na mjestu nesreće kosovskog autobusa koji je sletio s autoceste A3 u blizini Slavonskog Broda te je iznio nove pojedinosti o toj tragediji u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a ozlijeđeno je njih više desetaka.

- Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini, rekao je Pranjić, kako ga je citirao Dnevnik.hr.

- Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen. Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka, istaknuo je Pranjić.

- Za sada imamo informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih osoba i 23 teško ili lakše tjelesno ozlijeđenih, rekao je.

- Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti, dodao je Pranjić.

- Iskazao je da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati, dodao je Pranjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 12:04