PROMETNI RECIDIVIST

VOZAČ IZ KOPRIVNICE SJEO JE ZA VOLAN PIJAN I BEZ VOZAČKE Odrezana mu je visoka novčana kazna, dobio je 30 dana zatvora, a oduzet mu je i automobil

 
 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Koprivničanac star 47 godina zbog višestrukog kršenja prometnih propisa u petak je ostao bez automobila, novčano je kažnjen i završio je u zatvoru.

Policija je, naime, vozača u četvrtak navečer, 5. ožujka, zatekla u vožnji automobilom kojemu su pokusne pločice - istekle. Pritom je u krvi imao 1,22 promila alkohola. Ni to nije sve - vozač je bio i bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta zbog 31 negativnog boda, a bio je i pod zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije.

- Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 5. ožujka 2020. ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja rečene zaštitne mjere, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom - priopćeno je iz PU koprivničko-križevačke.

Protiv vozača je zbog svega poduzet žurni prekršajni postupak u kojemu je kažnjen s 15.300 kuna i 30 dana zatvorske kazne. Dodatnih devet mjeseci neće smjeti voziti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:58