SMRT NA CESTI

Vozač, koji je optužen da je pokosio dječaka i ubio ga, nakon tri mjeseca pušten na slobodu: DORH će se žaliti

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu optuženog pustilo na slobodu uz mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole

Nesreća u Štefancu

 Emeđimurje/

Tri mjeseca nakon što je pripit, vozeći se kroz Štefanovec, pokosio dvojicu maloljetnika od kojih je jedan odmah podlegao stravičnim ozljedama, varaždinsko tužiteljstvo je provelo istragu te podignulo optužnicu protiv 44-godišnjeg vozača.

Optužnica ga tereti da je 10. lipnja oko 17.30 sati vozio BMW s najmanje 0,9 promila alkohola u organizmu, i to brzinom većom od dopuštene. Umjesto najviše 60 km/h, vozio je brzinom većom od 90 km/h te je, netom prije raskrižja Ulice Zrinskih i Nazorove, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, odlučio preteći dva vozila od kojih je prvo već bilo u raskrižju i skretalo ulijevo.

Tom je prilikom došlo do sudara dvaju automobila, a BMW je pritom odbačen naprijed te je na nogostupu udario dvojicu dječaka starih 12 i 13 godina. Mlađi školarac je od siline udarca odbačen na prometni znak te je na mjestu preminuo, dok su 13-godišnjak i 46-godišnji putnik u BMW-u zadobili teške tjelesne ozljede.

Od dana tragedije, osumnjičeni vozač se nalazi iza pritvorskih rešetaka, a u optužnici je tužiteljstvo predložilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, vijeće Županijskog suda u Varaždinu taj prijedlog nije prihvatilo već je optuženog pustilo na slobodu uz mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole.

Na odluku o puštanju i pritvora varaždinsko Državno odvjetništvo će se žaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:18