NEPOPRAVLJIV

Vozač koji je prije tri godine usmrtio dijete u Orebiću sada divlja BMW-om na Pelješkom mostu

Neutješna majka otkrila je kako je Magdalena upravo upisala srednju školu na Korčuli u koju nikada nije krenula

Pelješki most/Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Nakon što je na Facebook stranici ‘Promente zgode i nezgode‘ objavljeno da je vozač BMW-a na Pelješkom mostu vozio zaustavnim trakom izazvalo je to zgražanje ljudi.

Nije to bilo sve jer je taj isti vozač samo dva tjedna prije pretjecao na Pelješkom mostu vozeći istim tim zaustavnim trakom. Kako su izvijestili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske policija ga je pronašla i kaznila s 2700 kuna. Doznalo se i da je isti taj vozač prije tri godine izazavao pormetnu negodu u središtu Orebića u kojoj je smrtno stradala petnaestogodišnja Magdalena Šimić. Vozač s Pelješkog mosta je 17. srpnja 2019. godine u Orebiću, vozeći gotovo novi motocikl Ktm Duke 390, usmrtio 15-godišnju Magdalenu koja je bila dvije godine mlađa od njega. Vozač je svojom vožnjom skrivio i teško ozljeđivanje 18-godišnje djevojke koja se tada vozila s njim na motociklu, a nakon nesreće je hitno helikopterom prevezena u splitsku bolnicu, piše Dubrovački.

Vozač s Pelješkog mosta Magdalenu je ubio na zebri, a od siline udara njegova motocikla djevojčica je odletjela pedeset metara. Usmrtio ju je dok se vraćala s koncerta. Imala je velike planove. Upisala je srednju školu na Korčuli, u koju, nažalost, nikada nije krenula, tijekom prethodnog osmogodišnjeg školovanja Magdalena je dobivala nagrade na županijskoj razini...

Sandra Šimić, majka preminule Magdalene, u svojoj objavi na Facebooku, i to nakon objave snimke i vijesti o skandaloznoj vožnji na Pelješkom mostu napisala je:

"Moje ime je Sandra Šimić, majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna i smanjila nakon žalbe, i šta dalje reći? Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj. Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati", upozorila je majka pokojne djevojčice u svojoj objavi.

Mladić koji je 2019., u trenutku nesreće, imao 17 godina u međuvremenu je došao do toga da umjesto motocikla sada vozi BMW i ponovno izaziva zgražanje. Očito smrt koju je izazvao i život koji je oduzeo na njega nije niti malo utjecao, ostalo je i dalje njegovo bahato ponašanje u prometu.

A ni država se nije pretrgnula na to da utječe na njegovo ponašanje.

"Ni objave sa suđenja za smrt Magdalene nema po novinama i portalima. Sve prolazi u tišini i zavjetrini i onda računa mladić: ‘A zašto ne bih to radio kad mogu‘...", piše Magdalenina majka.

A on i dalje vozi i vozi... A ako opet netko pogine, Bože moj, bit će naslovnica, vrištat će portali..., piše Dubrovački.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2022 19:08