PROMETNA NESREĆA

VOZAČ KOJI JE USMRTIO MLADOG SPLITSKOG PJEVAČA VOZIO JE DVOSTRUKO BRŽE OD DOPUŠTENOG Čekaju se i toksikološki nalazi

Igor Nešić (u krugu)
 Vladimir Dugandžić, Goran Mehkek / CROPIX

Vozač VW Passata koji je prije nekoliko dana izazvao tešku prometnu nesreću kod Dugopolja u kojoj je poginuo muškarac, po prvim neslužbenim informacijama, vozio je najmanje 115 kilometara na sat, što je dvostruko više od dozvoljene brzine na tom dijelu prometnice, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila 4. ožujka smrtno je stradao 29-godišnji Igor Nešić, mladi pjevač splitskog Smile banda i instruktor jahanja te bivši boksač.

Zasad je utvrđeno da je Nešić vozio Suzuki Vitaru, iz pravca Dugopolja prema Koprivnu i bio je sam u automobilu. S druge strane je naišao VW Passat u kojem su se nalazili 32-godišnji Ivan Kardum i 35-godišnji Mate Perišić, a koji su s ozljedama prebačeni u bolnicu.

Sudar se dogodio u 00.45 sati kod skretanja za Konzumovo skladište, na dijelu ceste s tri trake. Do nesreće dolazi kada Passat s desne trake, preko srednje, prelazi u lijevu i frontalno se sudara s Vitarom. Silina udara bila je tolika da je Vitara smrskana do samih sjedišta automobila.

Nakon sudara Vitara se od siline udarca okrenula na cesti za 180 stupnjeva, a Passat se odbio i zaustavio tek 60-ak metara dalje.

Još se čekaju rezultati toksiološkog vještačenja krvi kako bi se vidjelo je li vozač Passata bio pod utjecajem alkohola ili narkotika. On se i dalje nalazi u bolnici, u jako teškom stanju i životno ugrožen, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:21