NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Vozač koji se BMW-om zabio u obitelj na naplatnim kućicama dobio pet godina zatvora

Mlinarić je optužen da se 2019., pod utjecajem droge, BMW-om zabio u Škodu s tročlanom obitelji

Ozren Mlinarić

 Ronald Gorsic/Cropix

Ozren Mlinarić (38) na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu proglašen je krivim za nesreću u kojoj se 2019. pod utjecajem droge i vozeći BMW 125 km/h, na naplatnoj postaji Sveta Helena zabio u Škodu s tročlanom obitelji.

Sud mu je odredio kaznu od 5 godina zatvora.

Mlinariću je izrečena i mjera liječenja od ovisnosti u trajanju do 3 godine i mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 5 godina od odsluženja kazne.

U Škodi u koju se Mlinarić zabio bila je obitelj Dobrenov - Daniel (41), bivši teniski trener Petre Martić, sa suprugom Anom i sedmogodišnjim sinčićem. U sudaru su Dobrenovi zbog teških tjelesnih ozljeda završili u bolnici, a dječak je jedno vrijeme bio i životno ugrožen, no zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji ostao je živ.

Suđenje Mlinariću završeno je prošlog petka, tri godine od tragičnog događaja.

Premda je priznao sam događaj, Mlinarić se službeno očitovao da se ne smatra krivim za optužbe onakve kako ih je sročilo tužiteljstvo, a iz završnih govora njegovih odvjetnika moglo se shvatiti i s kojim se djelom obrana ne slaže. Prije svega obrana je osporavala da je on nesreću izazvao pod utjecajem droge, nego da postoji mogućnost da je drogu uzeo nakon nesreće.

- Svjestan sam da sam ja neogreban izašao iz svog vozila, a da su možda ti ljudi danas oni koji se dižu i koji šepaju ili se teško kreću u svom životu. Teško mi je naći riječi, a da one ne zvuče kao floskule. Radije bih da su mi se polomile sve kosti u mojem tijelu nego da se to dogodilo tim ljudima, a sve zbog moje gluposti.

Ja sam taj koji je prvi prišao njihovu vozilu i sjećam se svake kapljice krvi koja je tamo bila, a još i danas imam noćne more od toga. Da je netko od njih poginuo toga dana, ja danas ne bih stajao tu pred vama jer si to ne bih mogao oprostiti. Svjestan sam i smatram da i po zakonima ove zemlje trebam biti kažnjen, iako ja sa sobom proživljavam svaki dan taj događaj i nosim teret svega. No, kakva god kazna bila, ja je prihvaćam, čak moram reći da joj se možda i veselim jer se nadam da ću si kroz izdržavanje te kazne pokušati oprostiti ono što sam napravio, a što si priželjkujem. Naime, ja bih jednog dana volio te ljude pogledati u oči, ali nisam siguran da bih im imao hrabrosti reći ‘oprosti‘ nakon svega, rekao je Mlinarić na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 01:24