TEŠKA NESREĆA

Vozač motocikla kod Lužana Biškupečkog poginuo dok je pretjecao automobil

Vozač motocikla je od posljedica ozljeda zadobivenih u nesreći preminuo na mjestu događaja

Arhivska fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

U prometnoj nesreći koja se u nedjelju u 10.30 dogodila na državnoj cesti D-3 u Lužanu Biškupečkom kod Varaždina poginuo je vozač motocikla kad je, pokušavajući pretjecati vozilo ispred sebe, udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera, izvijestila je Policijska uprava Varaždinska.

Kako se navodi u izvješću, nesreća se dogodila kada je 34-godišnji vozač motocikla, koji se kretao iz smjera Lužana Biškupečkog prema Presečnu, pokušao pretjecati vozilo ispred sebe.

U tom se trenutku vozač motocikla nalazio na središnjoj prometnoj traci, namijenjenoj za suprotni smjer prometa, prešavši uzdužnu neisprekidanu crtu. Motocikl je udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak.

Vozač motocikla je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Tijelo poginulog bit će prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, gdje će se obaviti obdukcija.

U osobnom vozilu koje je sudjelovalo u nesreći nalazili su se vozač i troje putnika, u dobi od 40, 12 i 9 godina, koji nisu zadobili nikakve ozljede.

Tijekom trajanja očevida, promet na toj dionici državne ceste odvijao se naizmjenično jednom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika sve do 13.40, priopćila je PU Varaždinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:45