UŽAS U PRELOGU

Vozač na pješačkom prijelazu naletio na djecu pa pobjegao: Kad su ga pronašli bio je pod utjecajem alkohola

Nakon prometne nesreće 65-godišnji vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

U ponedjeljak oko 13:30 sati u Prelogu se dogodila prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete. Vozač teretnog automobila na pješačkom prijelazu je naletio na djecu te pobjegao s mjesta prometne nesreće.

Kako je objavila policija, vozač teretnog auta, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1958. godine, upravljao je Glavnom ulicom te se pritom obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

- Uslijed opisane situacije u kočenju je prednjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji bočni dio bicikla, koji je kao pješak guralo dijete, dok je prednjim bočnim dijelom vozila udario u prednji bočni dio bicikla, kojeg je guralo drugo dijete, također pješak. Djeca su u trenutku nesreće prelazila obilježeni pješački prijelaz te su pritom gurala bicikle. Uslijed udara u bicikle došlo je do pada bicikla i jednog od djeteta na kolnik.

Nakon prometne nesreće 65-godišnji vozač je napustio mjesto događaja prometne nesreće te je naknadno pronađen. Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je tvrdio kako je nakon nesreće konzumirao alkoholna pića, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako je u trenutku pronalaska bio pod utjecajem alkohola.

Privatnim vozilo ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 04:40