PREMINULA BRANKA LAZAR

VOZAČ POKOSIO SEDMORO PJEŠAKA Nakon dva tjedna životnu bitku izgubila najteže ozlijeđena

Unatoč intenzivnim liječničkim naporima, Branka Lazar (58) je podlegla ozljedama
 Screenshot RTL

ZAGREB – Puna dva tjedna na bolničkoj postelji KB Sestre milosrdnice za život se borila Branka Lazar (58) koju je, zajedno s još drugih šest pješaka, na zagrebačkoj Trešnjevci u pola bijela dana na Veliki petak svojim automobilom pokosio vozač H.J. (40).

Nažalost, u subotu popodne unatoč intenzivnim liječničkim naporima, Branka je podlegla ozljedama jer je zbog teškog oštećenja mozga bila u komi. Obitelj Lazar je neutješna i bez prestanka vrte film od kobnog dana kada je Branka išla kući s posla te je na tramvajskom stajalištu na križanju Tratinske i Trakošćanske ulice čekala tramvaj. No u tom trenutku, oko 13,30 sati u prolaznike se punom brzinom zaletio 40-godišnji vozač kojem je, prema policijskom izvješću, pozlilo zbog hipoglikemičkog šoka pa je, dolaskom do križanja sa Trakošćanskom, skrenuo na nogostup i ‘pomeo’ pješake.

Branka je ostala zarobljena pod kotačima njegova automobila i najteže je ozljeđena, dok je 39-godišnjoj M.G. u bolnici utvrđena ozljeda glave i prijelom noge. Pred Lazarima je, čini se, duga pravna bitka.

Podsjetimo, ova nesreća je već četvrta po redu u proteklih desetak godina a koja se dogodila na sličan način u krugu od stotinjak metara.

Kliknite na fotografiju za pregled galerije

Dan uoči Svih svetih 2006. godine na križanju Ozaljske i Krapinske pokraj Trešnjevačke tržnice na zebri je smrtno stradala Ivana Nekić (25), a četvero je pješaka teško ozlijeđeno. Zagrebački Županijski sud u travnju je 2012. potvrdio presudu za tu stravičnu nesreću, kojom je na tri godine zatvora osuđen Vinko Begić (25), koji je prošao kroz crveno svjetlo vozeći BMW najmanje 67 kilometara na sat.

Video: RTL televizija

U ožujku 2010. Matija P. (24) prevelikom brzinom vozio je Chevrolet Epicu Krapinskom ulicom iz smjera Trešnjevačkog trga prema Savskoj, te je pokušavajući izbjeći psa izgubio nadzor nad vozilom, desnim kotačima udario u rubni kamen, odbio se na lijevu stranu kolnika, zarotirao, ponovno udario u rubnik s druge strane ceste i na nogostupu doslovno pokosio troje pješaka. Pri tom su poginuli slovenski državljanin star 51 godinu i hrvatska državljanka stara 64 godine, a s njima je u društvu bio i 70-godišnji državljanin Slovenije koji je u nesreći srećom zadobio samo lakše tjelesne ozljede.

Posljedice nesreće i vozač

U rujnu 2011. nešto zapadnije od Trešnjevačke tržnice, na raskrižju Ozaljske i Nehajske Mladen Guštin terencem je marke Porsche Cayennea izazvao sudar u kojem su na mjestu poginule dvije osobe, 49-godišnja Nada Bujević i njezin sin Ivan. Prije nego što je udario u pješake koji su stajali na semaforu, na Guštinov terenac na križanju je naletio audi A8 koji je vozio Damir Strmečki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:19