NESREĆA KOD DESINCA

Vozač ‘šlepera smrti‘ odveden iz bolnice, njegova obitelj još u šoku: ‘Ništa nam nije jasno!‘

Ne znam kako će moj brat izdržati sav taj nemjerljiv teret s kojim se mora suočiti - zaključio je brat vozača šlepera
 Goran Mehkek/Cropix

Dok se obitelji tragično preminulih u subotnje jutro na A1 kod Desinca pripremaju za posljednji ispraćaj, a liječnici saniraju ozljede teško ozlijeđenima, zagrebačka policija započela je kriminalističko istraživanje nad vozačem šlepera smrti.

Naime, Damir Z. (54) otpušten je iz KBC-a Sestre milosrdnice gdje je bio zadržan na promatranju i trenutno je pod ingerencijom policije. Potom će biti ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu o kojem ovisi hoće li zatražiti za vozača šlepera pritvor ili će ga pustiti da se brani sa slobode. Od subote, kad je u Čakovec pristigla užasna vijest, Damirova obitelj pokušava stupiti u kontakt s njime, ali im to nije pošlo za rukom.

- O udesu nas nitko nije obavijestio, već sam oko 13 sati gledao vijesti i ugledao šleper na kojem piše Povrće Kosi. Kako sam znao da je brat imao utovar u Totovcu i vozio povrće u skladište u Jastrebarsko, protrnuo sam. Od tada pokušavam stupiti u kontakt s njim. Ni sam ne znam koliko sam puta okrenuo broj Vinogradske bolnice, kao i Damirova žena i sin, no uvijek smo dobivali isti odgovor:

'Ne možemo vam reći ništa dok se ne odobri.' Svi smo izvan sebe. Iza brata je 25 godina profesionalnih vožnji, vozio je i špediciju za Nizozemsku i okolne zemlje, bez ijedne packe u prometu, i zato nam nije jasno što se dogodilo da skrene s ceste - kaže za Jutarnji list brat Damira Z. koji ni od bratova gazde ništa nije mogao doznati.

- Vijest nam čak ne stiže ni na kapaljku. Je li mu pozlilo? Uhvatio ga san? Njegov posao nije jednostavan kako se misli jer pri utovaru i istovaru vozač sve radi sam. Rijetko tko pritekne u pomoć. Početkom godine operirao je kuk i bio je na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama. Oporavio se i nastavio normalno raditi uz odobrenje doktora.

Ne znam kako će moj brat izdržati sav taj nemjerljiv teret s kojim se mora suočiti - zaključio je brat vozača šlepera. Damiru Z. prijeti višegodišnji zatvor, no to neće biti nikakva utjeha obiteljima poginulih - Milana C. (69), Nade M. (50), Vlastimira N. (51) i Ivane T. (31) te još četvero ozlijeđenih, od toga dvoje teško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 06:27