SLUČAJNO GA ZAPAZILI

Vozač sletio s ceste kod Daruvara, spasili ga Bruno Marić i još dvojica Daruvarčana: ‘Mogao je umrijeti‘

Vozač ima višestruke prijelome rebara i jednog kralješka, a njegovo je stanje trenutno stabilno...
 Moj Portal

Zvonimir A. (44) iz Sesveta teško je stradao u prometnoj nesreći koja se u petak oko 18.30 sati dogodila na nizbrdici ispod Badela u Daruvaru, piše Moj portal.

Prema informacijama koje je Moj portal dobio od načelnika Policijske postaje Daruvar, Dalibora Čajse, do nesreće je došlo kada je vozač, koji se kretao po nizbrdici ispod Badela, zbog neprilagođene brzine sletio s ceste u kanal. Vozača je Hitna pomoć prevezla u pakračku bolnicu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

- Vozač ima teške tjelesne ozljede i prebačen je u KB Dubrava - potvrdila je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Marina Major.

Neslužbeno Moj portal doznaje da vozač ima višestruke prijelome rebara i jednog kralješka, a njegovo je stanje trenutno stabilno.

Crni Passat karavan zagrebačkih registracija u provaliji je prvi potpuno slučajno uočio Nenad Heidelberg.

- Spuštao sam se svojim autom tom nizbrdicom koja od Badela vodi prema Batinjskoj Rijeci. Kod onog velikog zavoja, pogledao sam udesno i ugledao neki bor kojeg je udario grom. Zagledao sam se u taj bor i igrom slučaja bacio pogled prema kanalu i u šipražju vidio neki tamni auto. Izgledao mi je kao da ga je netko razbio i bacio u tu provaliju. No, budući da mi se učinilo da vidim kako se dimi iz auta, otišao sam skroz do pruge, tamo se okrenuo i vratio. Taman kad sam se na svoje oči uvjerio da se stvarno dimi, naišli su Bruno Marić i njegov prijatelj Siniša Premec - ispričao je Nenad Heidelberg i dodao kako su se odmah nakon toga spustili dolje kako bi provjerili ima li koga u autu. Vidjeli su da čovjeku visi ruka iz auta i iste sekunde pozvali 112. Oni su ih spojili s vatrogascima i Hitnom pomoći.

- Vatrogasci i Hitna su došli stvarno brzo, mislim da nije prošlo više od 4 minute. Oni su nastavili s izvlačenjem, jedva su ušli u auto. Mislim da su ušli kroz zadnja desna vrata. Da su morali nositi aparaturu, izvlačenje bi trajalo puno duže. Čovjek je bio pri svijesti, osjetio je noge što nam je bio znak da mu kralježnica najvjerojatnije nije ozbiljno stradala. Eto, da nisam bacio pogled prema tom drvetu i ugledao auto u provaliji, pao bi mrak i čovjek bi možda tamo umro - ispričao je za Moj portal Nenad Heidelberg i istaknuo kako, naravo, ne zna kako se nesreća dogodila, ali kaže da je čovjek u velikom oštrom zavoju jednostavno produžio ravno.

- Nije bilo ni tragova kočenja, samo je produžio. Nije ni pokušao skrenuti ulijevo u zavoju - kaže Heidelberg.

Nazvali su i šefa hrvatskih nogometnih sudaca, Brunu Marića, koji im ispričao kako je to sve izgledalo, piše Moj portal.

- Kad nam je Heidelberg rekao da je auto u provaliji, pogledali smo prema dolje i vidjeli ruku tog čovjeka. Otišli smo dolje provjeriti u kakvom je stanju, kakvi su mu vitalni znakovi. Pričao sam s njim, ispitivao ga može li micati nogama, rukama, može li disati. Pričao sam s njim da ne izgubi svijest. Vatrogasci su došli brzo, dečki su stvarno pravi, svaka im čast. Kapa do poda i njima i timu Hitne medicinske pomoći. Heidelberg mu je spasio život. Da se on nije vratio nazad i da nismo otišli dolje do auta, taj čovjek danas ne bi bio živ - rekao je Bruno Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:31