UVALILI SE U PROBLEM

Vozači ‘pali‘ s 300.000 tableta i 100.000 cigareta, a zbog jednog od njih ni pet tona namještaja neće doći na odredište

Zbog povrede carinskih obilježja i neprijave Tramadola srbijanskom vozaču izdan je prekršajni nalog i 3000 eura novčane kazne

Zaplijena carinika

 Carinska Uprava

Preko 305.000 komada tableta i 100.000 cigareta posljednji su u nizu ‘ulova‘ ovlaštenih carinskih službenika koji su omeli krijumčare u daljnjim nakanama. Pa su tako tablete zapele na graničnom prijelazu Batina, a cigarete na odmorištu Rastovica.

image

Zaplijena carinika

Carinska Uprava

Zbog krijumčarenja 305.500 tableta, točnije 4000 Tramadol Alkaloida i 301.500 Ksalola, za koje su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu, na graničnom prijelazu se pošteno oznojio državljanin Srbije dok su kamion s prikolicom srbijanskih tablica pregledavali carinici i policajci. Da među deklariranom robom prevozi i robu koju ne bi trebao, posumnjali su kad su utvrdili oštećenje sredstva za prepoznavanje robe odnosno carinskog užeta.

image

Zaplijena carinika

Carinska Uprava

Zbog povrede carinskih obilježja i neprijave Tramadola srbijanskom vozaču izdan je prekršajni nalog i 3000 eura novčane kazne. Te su mu tablete odmah oduzete, dok će radi Ksalola imati dodatnih problema jer se iste nalaze na popisu opojnih droga te psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, ali i jer se iste mogu uporabiti za izradu opijata. Zbog toga su ga carinici predali dalje policijskim službenicima na kriminalističko istraživanje.

image

Zaplijena carinika

Carinska Uprava

Osim na Batini, uspješni u lovu prekršitelja bili su carinici i na odmorištu Rakovica na autocesti A3 gdje su provodeći pojačane mjere nadzora sasvim opravdano RTG uređajem pregledali teretno vozilo BiH nacionalnih oznaka. Svejedno, pritom, nije bilo ni tom vozaču, inače bosanskohercegovačkom državljaninu jer je isti među deklariranim namještajem koji je pošiljatelj iz Bosne slao za Švicarsku, pronađeno 100.000 komada cigareta.

image

Zaplijena carinika

Carinska Uprava

- Nadzorom je utvrđeno da je presječeno i metalnom spojnicom spojeno carinsko uže na koje je bila postavljana carinska plomba, a koje osiguravaju robu. Pregledom vozila RTG uređajem utvrđeno je da se u teretnom prostoru nalazi dio robe koja izgledom i pakiranjem odstupa od deklarirane. Detaljnim pregledom tovarnog prostora pronađene su kartonske kutije ispunjene štekama cigareta i to: 10 kartonskih kutija po 500 kutija cigareta, ukupno 5000 kutija cigareta (100.000 komada cigareta) marke Marlboro Gold koje je vozač pokušao prokrijumčariti u carinsko područje EU – otkrivaju iz Carinske uprave dodajući da su protiv vozača podnijeli kaznenu prijavu zbog kršenja članka 257. kaznenog zakona. Osim što su mu cigarete oduzeli, kao sredstva počinjenja kaznenog djela privremeno je oduzet i sklop vozila, ali i deklarirana roba – namještaj u 143 kolete težine 4,983,70 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:59