KRŠ I LOM U CENTRU

Vozačica s više od dva promila u krvi oštetila četiri parkirana automobila u Zagrebu

Smještena je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva odnosno do otrježnjenja

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

Zagrebačka policija imala je tijekom vikenda pune ruke posla s prometnim prekršiteljima, naročito onima koji su za volan sjeli nakon pokoje čašice alkohola, no najveći kaos napravila je 45-godišnjakinja. Ona se u nedjelju oko 21.15 sati kretala osobnim automobilom zagrebačkih regiostracija ulicom Josipa Torbara u centru grada.

Tom prilikom prouzročila je prometnu nesreću u kojoj su oštećena četiri parkirana vozila te je nastala samo materijalna šteta, no alkotest je pokazao da je u organizmu pritom imala čak 2.15 promila alkohola u krvi. Stoga je smještena u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva odnosno do otrježnjenja, nakon čega će uslijediti odgovarajuće prijave.

Tijekom vikenda od 31. ožujka do 3. travnja 2023. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 652 prometnih prekršaja, od čega 49 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 187 prekršaja nepropisne brzine, 103 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 72 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 230 ostalih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:46