U LISICAMA NA SUDU

Vozaču Hitne pomoći koji je pregazio maloljetnike na Bundeku određen pritvor, odveden je u Remetinec

Odvjetnik vozača Marin Ivanović istaknuo je kako se njegov klijent osjeća psihički vrlo loše

Vozač Hitne pomoći doveden na sud

 Darko Tomas/Cropix

Vozač Hitne pomoći (62) koji je u srijedu navečer udario u troje maloljetnika danas prijepodne je doveden na Županijski sud u Velikoj Gorici. Ondje mu je oko 13.30h određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te je on potom prevezen u Remetinec.

Istražni zatvor bio je predložen zbog opasnosti od ponavljanja djela, konkretno zbog činjenice da je vozač hitne već jednom ranije osuđen zbog izazivanja prometne nesreće.

Odvjetnik vozača, Marin Ivanović, dao je danas ispred suda izjavu za novinare. Istaknuo je kako se njegov klijent osjeća psihički vrlo loše.

Podsjetimo, kola Hitne pomoći na Bundeku su prilikom intervencije udarila u troje 17-godišnjaka, od kojih je jedan mladić teže ozlijeđen, potvrdila je u četvrtak zagrebačka policija.

U srijedu oko 21,45 sati u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći u svom su vozilu marke Volkswagen Crafter, pružali liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon toga je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz da bi u tom trenutku vozilom ozlijedio troje maloljetnika, koji su se nalazili na travi sjedeći, a jedan od njih ležeći u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći.

image

Vozač Hitne pomoći doveden na sud

Screenshot Jutarnji list
image

Vozač Hitne pomoći doveden na sud

Darko Tomas/Cropix
image

Vozač Hitne pomoći doveden na sud

Darko Tomas/Cropix

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Policija je 62-godišnjega vozača hitne medicinske pomoći privela u četvrtak, nakon čega je bilo u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon kriminalističkoga istraživanja, kako je objavila policija, osumnjičeni će biti uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:36