POGINULE DVIJE UČENICE

VOZAČU KAMIONA KOJI JE SKRIVIO HOROR KOD NOVSKE PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ DVA MJESECA Na sudu su ga pratila dva policajca, on je bio u lisicama

Odvođenje vozača, Ive Filipovića, koji je skrivio nesreću u Novskoj
 Srđan Vrančić / CROPIX

Vozaču kamiona Ivanu Filipoviću, koji je prije mjesec dana skrivio prometnu nesreću kod Novske u kojoj su smrtno stradale dvije učenice Osnovne škole te teže ozlijeđene još dvije žene, produžen je istražni zatvor za još dva mjeseca zbog kazne od ponavljanja istog ili sličnog djela, prenosi RTL.

Kako doznajemo, obrana će se žaliti u roku od tri dana te tražiti nešto razmjerniju kaznu počinjenom djelu - oduzimanje vozačke dozvole, zabranu upravljanja vozilima, i puštanje na slobodu do suđenja. Do kraja mjeseca očekuju odgovor.

O zdravstvenom stanju vozača, za kojeg je otkriveno kako je nekoliko sati prije tragedije kod Novske primio blokade zbog bolova, na sudu se nije govorilo. No, vozač je bio raspravno sposoban.

Vozača su na sudu pratila dva policajca. On je i dalje u lisicama te nije želio komentirati tijek suđenja.

Iako su informacije o tome da je vozilo kojim je upravljao 59-godišnjak bilo tehnički ispravno, vještaci još uvijek nisu predali službeni nalaz, doznali smo od odvjetnika Alana Kubata, koji zajedno s odvjetnikom Miljevićem zastupa vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:16