NESREĆA U ZAGREBU

Vozaču kojeg su zadržali građani na Ksavrskoj izmjereno 1,79 promila, mladić na kojeg je naletio teško ozlijeđen

Riječ je o 44-godišnjaku nad kojim će se nakon triježnjenja provesti kriminalistički istraživanje

Ilustrativna fotografija

 Profimedia/

Muškarcu koji je automobilom pijan jučer navečer oko 19,40 sati naletio na pješaka na Ksaverskoj cesti, a kojega su navodno zadržali građani oduzevši mu ključeve od vozila, policija je izmjerila 1,79 promila alkohola, izvijestili su iz zagrebačke policije.

Riječ je o 44-godišnjaku nad kojim će se nakon triježnjenja provesti kriminalistički istraživanje. Pješak na kojega je naletio, zadobio je pak teške tjelesne ozlijede te se nalazi u bolnici.

"Jučer, 31. ožujka oko 19.40 sati 44-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,79 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ksaverske ceste u smjeru sjevera. Dolaskom u razinu kućnog broja 41, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake niti je pravovremeno zaustavio vozilo uslijed čega je naletio na 20-godišnjaka koji je kolnik prelazio u smjeru istoka. Liječnička pomoć ozlijeđenom 20-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen", izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:00