OSTAJE IZA REŠETAKA

Vozaču određen istražni zatvor, odvjetnik: ‘Žao mu je, ali nikome nije rekao da je zaspao‘

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika rekao je da će u rješenju o provođenju istrage biti zatraženo detaljno vještačenje autobusa
Privođenje vozača
 Danijel Soldo/Cropix

Vozaču "autobusa smrti" u čijem prevrtanju na cesti kod Slavonskog Broda je život izgubilo deset osoba, a deseci su ozlijeđeni, u utorak ujutro određen je istražni zatvor.

- Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao napustiti u Hrvatsku. Doneseno je rješenje o istražnom zatvoru na mjesec dana - kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika Franjo Kopunić.

Rekao je da okrivljeni još nije iznosio obranu. Dodao je da će tijekom dana biti doneseno rješenje o provođenju istrage.

Na pitanje kako je u preliminarnom priopćenju iznesena teza da je vozač bio umoran i nesposoban za vožnju ako se na ispitivanju branio šutnjom, Kopunić je rekao da to proizlazi iz načina počinjenja kaznenog djela, tragova pneumatika te svih ostalih okolnosti koje su utvrđene očevidom.

Potvrdio je da će u rješenju o provođenju istrage biti zatraženo detaljno vještačenje autobusa.

Igor Cišper, odvjetnik osumnjičenog vozača, kazao je da je uspio razgovarati s branjenikom, prenosi dnevnik.hr.

- Njemu je žao što se sve to dogodilo. Dalje ćemo sve vidjeti. Koliko ja imam informaciju od njega, on nikad nikome nije rekao da je zaspao - tvrdi i dodaje da mu je vozač otkrio što se dogodilo, no o tome ne može govoriti.

Vozača će, otkriva Cišper, braniti on i Ljubo Pavasović Visković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:14