JABLANOVAC

Vozilom udarila u auto koji je na prijelazu puštao maloljetnika, teško je ozlijeđen

Nakon naleta, Renault je odbačen naprijed te naletio na maloljetnika, izvijestila je policija.

Policija, ilustracija

 Robert Fajt/

Zbog nepažnje i neprilagođene brzine kretanja 48-godišnje vozačice osobnog automobila, jučer poslijepodne je u Jablanovcu kod Zaprešića teško stradao maloljetni pješak dok je gurao svoj bicikl po obilježenom pješačkom prijelazu.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, nesreća se dogodila oko 15 sati u Stubičkoj ulici kod kućnog broja 260 u Jablanovcu.

Svojim Volkswagenom zagrebačkih registarskih oznaka 48-godišnjakinja se kretala istočnom prometnom trakom kolnika spomenute ulice u smjeru sjevera.

"Dolaskom do kućnog broja 260 nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i gustoći prometa iz kojeg razloga je prednjim dijelom vozila naletjela na stražnji dio osobnog automobila marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka kojim je ispred nje u istom smjeru upravljala 60-godišnjakinja", navodi policija naglašavajući da je vozačica Renaulta u trenutku naleta zaustavila svoje vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza kako bi propustila maloljetnika koji je gurajući bicikl prelazio kolnik. Nakon naleta, Renault je odbačen naprijed te je udario maloljetnika.

"U prometnoj nesreći maloljetnik je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za dječje bolesti Zagreb dok je putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka lakše ozlijeđena", priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:28