IMAO LAŽNU OSOBNU

Vozio Audi A8 s bugarskim registracijama: Policija u Opatiji pronašla osobu s Interpolove tjeralice

Interpol je vlasnika lažne osobne iskaznice gonio zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz domene organiziranog kriminaliteta

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix

U Opatiji je policija tijekom redovne kontrole prometa pronašla bjegunca Interpola, a odala ga je lažna osobna iskaznica.

Prije dva dana, točnije 5. srpnja, u redovnoj kontroli policija je zaustavila automobil marke Audi 8 sa bugarskim registracijama.

U autu su bile osobe u dobi od 39 i 44 godine, a prema regularnom postupku, policija ih je tražila dokumente. U tom trenutku je 44-godišnjak kao putnik u vozilu pokazao službeniku osobnu iskaznicu sa podacima slovenskog državljanina.

Službenici su posumnjali u vjerodostojnost dokumenta i priveli sve osobe na daljnje istraživanje, kojim je utvrđeno da je isprava lažna, ali i neočekivan razlog zbog kojeg se muškarac koristio lažnim dokumentima.

Naime, utvrđeno je da je lažnom osobnom iskaznicom pokušao prikriti svoj identitet, jer je za njim raspisana potraga od strane Interpola zbog počinjenja težih kaznenih djela.

U suradnji sa policijom Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, otkriveno je kako je 44-godišnjak počinio kaznena djela iz domene organiziranog kriminaliteta. Završetkom istrage je osumnjičeni muškarac predan pritvorskom nadzorniku, a policija ga je također kazneno prijavila nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

U skladu s raspisanom međunarodnom potragom, 44-godišnjak je doveden i sucu istrage s ciljem izručenja drugoj državi. Ostale osobe iz automobila u dobi od 39 godina također su prijavljene za pomaganje počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:21