HARAČIO PRIVLAKOM

Vozio pijan i izgrebao sedam auta, a onda je policija otkrila i da je provalio u dvije kuće: Ukrao je i pištolj

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policiji predao pištolj koji je otuđio u jednoj od provala u obiteljsku kuću

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Dvije pljačke i sedam oštećenih automobila, bilanca je pohoda 54-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policajci PU vukovarsko-srijemske uhitili ovoga vikenda i to nakon što su primili dojavu da u Privlaci upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Nakon dojave, krenuli su u potragu za autom vinkovačkih registracijskih oznaka te ga pronašli parkiranog ispred jednog ugostiteljskog objekta u Privlaci, a u lokalu i vozača, kojega su podvrgnuli alkotestiranju.

Pokazalo se da ima 2,06 promila, pa su ga uz prekršajnu prijavu i oduzimanje vozačke dozvole odvezli u policijske prostorije na otrježnjenje, a u međuvremenu su otkrili i s njim povezali kaznena djela ‘‘Oštećenje tuđe stvari‘‘, odnosno oštećenje sedam automobila koji su bili parkirani ispred lokala u Privlaci te ‘‘Teška krađa‘‘, odnosno dvije krađe u Privlaci iz svibnja ove godine, u kojima je, između ostaloga, ukrao i pištolj koji je kod njega pronađen.

‘‘Policijski službenici utvrdili su i sumnju kako je oštrim predmetom oštetio sedam osobnih automobila parkiranih na parkirališnom prostoru ugostiteljskog objekta. Na mjestu događaja proveden je očevid, a nad 54-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo ‘Oštećenje tuđe stvari‘, kao i dvije ‘Teške krađe‘ u obiteljske kuće u Privlaci početkom svibnja 2023. godine. Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima predao pištolj koji je otuđio u jednoj od navedenih provala u obiteljsku kuću‘‘, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Policija je protiv 54-godišnjaka podnijela kaznene prijave, a rješenjem Županijskog suda u Vukovaru određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:43