ODUZELI MU I AUTO

Vozio se po Zagrebu bez položenog vozačkog pa bježao policajcima. Sud mu odredio paprenu kaznu

Dolaskom do ulice Kozari put, 28-godišnji vozač po zaustavljanju nije postupao po zahtjevima policijskih službenika nego je otrčao

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix

Kazna je sustigla mladića koji je 8. lipnja prošle godine pokušao pobjeći policajcima koji su ga zaustavili i utvrdili da nema vozačku dozvolu te da u vožnji nije koristio pojas.

Kako je javila zagrebačka policija, oko 21.10 sati u Zagrebu, u Ulici Gordana Lederera, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka marke „Opel Vectra“. Dolaskom do ulice Kozari put, 28-godišnji vozač po zaustavljanju, nije postupao po zahtjevima policijskih službenika nego je izašao iz vozila i udaljio se trčećim korakom.

Obavljenim nadzorom policijski službenici su utvrdili kako je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita, kao i da prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.

Vozač je na nadležnom Prekršajnom sudu proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana i novčana kazna u iznosu 1.06,.78 eura.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću presude vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:23