‘NISAM PIO...‘

Vremešni vozač čudom preživio: ‘Cesta je užas, dežuramo i trčimo u pomoć čim netko sleti‘

Vremešni 71-godišnji vozač je vozilom Hitne pomoći prevezen u KB Dubrava gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede
Nesreća u Hrastju
 Dvd Sveti Ivan Zelina

Slijetanje u kanal autom i potom udaranje u betonski mostić bilo je zamalo kobno za vozača Golfa zbog kojeg su u mjestu Hrastje na zelinskom području intervenirale sve službe - Hitna, policija i DVD Sveti Ivan Zelina.

Vremešni 71-godišnji vozač je vozilom Hitne pomoći prevezen u KB Dubrava gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. A zagrebačka policija provela je na mjestu nesreće očevid i utvrdila da se 71-godišnjak u svom VW zagrebačkih oznaka kretao kolnikom D-3 kroz Hrastje u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 2b nije se kretao obilježenom prometnom trakom uz desni rub kolnika pa je sletio udesno izvan kolnika u kanal naletjevši zatim u prilazni betonski most obiteljske kuće. Je li uzrok nesreće nepažnja ili nešto drugo, nije poznato.

Mještani Hrastja su ostali šokirani viđenim prizorom.

image
Nesreća u Hrastju
Dvd Sveti Ivan Zelina

- Sjedili smo u kući i najednom se čuo strahoviti 'dum'. Sin je otrčao van i vidio auto u kanalu zgužvan poput sklopljene lepeze. Otvorio je vrata da vidi je li vozač pri svijesti. Odmah je nazvao Hitnu, a vozača je pitao kako je i jel pio te mu objasnio da ga ne smije dirati i izvlačiti do dolaska Hitne. Na što mu je vozač rekao da pio nije te mu se zahvaljivao na pomoći. Čovjek je bio u totalnom šoku i priklješten u smrskanom limu. S obzirom da po toj ulici ljudi voze k'o divljaci, stavili su trokute na se netko ne zabije u njih. Inače, unazad nekoliko godina, netko "pametan" je odobrio da brzina na toj dionici bude čak 80 km/h. Tako da je svaki dan izlazak iz dvorišta autom, kako bi se uključili u promet, veliki rulet - kaže za Jutarnji list jedna mještanka. Drugi susjed podsjeća da je prije nepuna dva mjeseca na tom mjestu i jedan motorist nastradao te ukazuje i on na suudu maksimalnu dozvoljenu brzinu kroz naseljeno mjesto.

image
Nesreća u Hrastju
Dvd Sveti Ivan Zelina

- Svi komentiramo da nam je cesta kroz Hrastje postala trkalište, ali nitko ništa konkretno ne poduzima po tom pitanju. Strašno je da su nesreće česte pa smo mi žitelji Hrastja zapravo uvijek u stanju pripravnosti. Dežuramo i trčimo priskočiti u pomoć čim čujemo neku buku. Tako je bilo i lanjskog rujna pred zoru kada je bračni par s dvoje djece, po povratku sa svadbe, sletio tu kod nas u odvodni kanal i zabio se u betonski stup pa su poginuli jedan dječak i njegova majka - zaključuje stanovnik Hrastja.

image
Nesreća u Hrastju
Dvd Sveti Ivan Zelina
image
Nesreća u Hrastju
Dvd Sveti Ivan Zelina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:56