AFERA NAVODNOG IZVLAČENJA NOVCA

VRHOVNI SUD: MAMIĆ OSTAJE BEZ 7 MILIJUNA KUNA OD JAMSTVA Obrana: 'To su bili Šukerovi novci, ne Zdravkovi'

 Drago Sopta/CROPIX

Čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, protiv kojega USKOK vodi dvije istrage zbog sumnje u izvlačenje preko blizu milijuna kuna iz kluba, definitivno će do okončanja postupka ostati bez sedam milijuna kuna koje je 15. srpnja položio na račun suda kao jamstvo za tadašnji izlazak na slobodu. Odlučio je tako Vrhovni sud RH.

Naime, prilikom pokretanja druge istrage protiv Mamića nadležni sud naložio je oslobađanje tih sredstava jer mu je određeno novo, dvostruko veće jamstvo. Međutim, prije nego što je novac vraćen Mamiću, USKOK je podnio prijedlog da mu se i ta sredstva blokiraju što je sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu i prihvatila.

Obrana je smatrala da je tim sudskim rješenjem povrijeđen zakon te je podnijela žalbu Vrhovnom sudu. U žalbi su između ostaloga istaknuli da se ne radi o Mamićevim novcima, već sredstvima koje je njegovu sinu pozajmio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

No, Vrhovni sud je odbio žalbu obrane obrazloživši kako iz spisa ne proizlazi da bi se radilo o Šukerovoj pozajmici te da nikakvih povreda zakona nije bilo. Tako će spornih sedam milijuna kuna s računa suda otići u državni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:31