OKRUTNA MAJKA

VRHOVNI SUD ODBIO JE NJEZINU ŽALBU Potvrđena presuda kojom je Chiara Pašić za ubojstvo sina (3) dobila 33 godine zatvora

Chiara Pašić
 Goran Sebelic / CROPIX

Vrhovni sud je potvrdio presudu Županijskog suda u Puli, kojom je Chiara Pašić zajedno s 15-godišnjom djevojkom proglašena krivom za ubojstvo njezina sina Denisa Pašića. Ubojstvo se, podsjetimo, dogodilo u svibnju 2017. godine u Puli, a ovom je odlukom Vrhovni sud odbio žalbe okrivljenica. Chiara Pašić je tako dobila 33 godine zatvora za ubojstvo sina, no još se jednom ima pravo žaliti prije nego što ta presuda postane pravomoćna, javlja Glas Istre.

Njezina je prijateljica (15), koja joj je pomogla u Denisovom ubojstvu, prema pravomoćnoj odluci upućena u Odgojni zavod u kojem će ostati maksimalno tri godine, a svakih šest mjeseci će se ta odluka preispitivati pa je tako moguća i zamjena nekom drugom odgojnom mjerom. Ona je u trenutku ubojstva imala 14 godina te joj se sudilo sukladno Zakonu o sudovima za mladež. Određene su joj i pojačane mjere odgoja te obavezni psihosocijalni tretman, koji mora pohađati i Pašić.

Podsjetimo, nakon što su ugušile malenog Denisa i njegovo tijelo bacile u more uz obalu bivše vojarne Vallelunga, majka je, u namjeri da oteža policijsko postupanje, došla u policijsku postaju i lažno prijavila njegov nestanak.

Ipak, nakon višesatnog ispitivanja, suočena s nelogičnostima u vlastitom iskazu, dječakova majka priznala je policiji da zna gdje je tijelo te je pristala odvesti policiju na mjesto na kojem su istražitelji našli beživotnog dječaka u blizini lučice Mandrač u Puli.

Majka i njezina maloljetna prijateljica jastukom su ugušile trogodišnjeg Denisa s time da je maloljetnica, inače odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, stavila djetetu jastuk na glavu dok mu je majka držala noge jer je plakao i otimao se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:50