ŽALBA NIJE PROŠLA

VRHOVNI SUD POTVRDIO KAZNU PSIHU IZ DRAMLJA Dino Kulišek osuđen na 38 godina zatvora! Brutalno ubio 22-godišnjaka, a njegovu djevojku teško ranio

Dino Kulišek
 Matija Djanjesic / CROPIX

Vrhovni sud RH potvrdio je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je optuženi Dino Kulišek proglašen krivim za teško ubojstvo Ivana Jagodića i pokušaj teškog ubojstva Meriem Demo. Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 38 (trideset osam) godina.

Podsjetimo, Kulišek je 13. srpnja 2014. godine ubio 22-godišnjeg Ivana Jagodića u njegovu stanu u Crikvenici, zadavši mu čak 43 ubodne rane nožem, dok je njegovu djevojku, tada 19-godišnju Meriem Demo, ubo 17 puta i život joj je spasilo to što je ostala ležati na podu praveći se mrtva.

Krajem studenog prošle godine sudac riječkog Županijskog suda Domagoj Vučkov monstrumu iz Dramlja je za teško ubojstvo odredio kaznu od 29 godina, a za pokušaj teškog ubojstva djevojke 12 godina, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 38 godina. Ubojica se tada žalio, a Vrhovni sud je danas otkrio kako je prvostupanjska presuda potvrđena.

"Vrhovni sud Republike potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je optuženi D.K. proglašen krivim za jedno kazneno djelo teškog ubojstva (na okrutan način) i za jedno kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva (na okrutan način i radi prikrivanja drugog kaznenog djela). Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 38 (trideset osam) godina. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud", stoji u priopćenju s Vrhovnog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:53