HULIGANSKI OBRAČUN

West Hamovi navijači nagodili se s tužiteljstvom: U državni proračun slilo se 300.000 kuna

Ovom nagodbom mladići su izbjegli 10-mjesečni zatvor koje je inicijalno predlagalo tužiteljstvo
Policija, navijač West Ham
 Cropix

Republika Hrvatska sredinom je tjedna postala bogatija za 300 tisuća kuna. Naime, toliko se novca slilo u državni proračun nakon što su petorica navijača West Ham Uniteda priznala krivnju te se, nakon podignute optužnice, nagodila sa zagrebačkim tužiteljstvom zbog huliganskog grijeha od 15. rujna u Tkalčićevoj ulici u srcu metropole. Potvrdio nam je to i Fran Olujić, jedan od odvjetnika uhićene petorke.

- U interesu brzog i efikasnog okončanja postupka, optužba i branitelji svih optuženika su se suglasili oko vrste i visine kazne. Ovo je primjer kako se kazneni postupak može završiti i brzo i efikasno - rekao je za Jutarnji Fran Olujić.

Podsjetimo, umjesto na Maksimirskom stadionu da bodre svoju nogometnu ekipu, petorica mladića starosti između 20 i 25 godina, pobjedu svog omiljenog nogometnog klupa "proslavila" su u vlastitoj muci, razdvojeni u ćelijama remetinečkog zatvora. Nogometni ugođaj pokvarila je nasilna uvertira "zakuhana", prema optužnici, 15. rujna oko 21.20 sati u Tkalčićevoj ulici ispred kafića History kada su Benjamin W.S., Liam C.O'L. Tyler C.R., Tommy W.T. i Samuel J.P.C. kao pripadnici navijačke skupine West Ham United fizički se obračunali s Jurajem J. i Markom Š., navijačima Dinama.

Kako? Međusobno su se gađali raznim predmetima od krigli i boca pa do stolica, te su se naguravali i udarali rukama i nogama po glavi i po tijelu. Rezultat nemilih scena koje su brzinskom reakcijom prekinuli policajci, je prijelom očne šupljine te očne kosti uz niz kontuzija i prijeloma ostalih kostiju lubanje i lica koje je zadobio jedan navijač Dinama. Optužnica je petorku u konačnici teretila za sudjelovanje u tučnjavi koja za posljedicu ima nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Od 15. rujna ekipa se nalazila u pritvoru a na slobodu su pušteni nakon devet dana kao osuđene osobe. Prema sporazumu, kažnjeni su s po 90 dnevnih dohodaka uz plaćanje po 1000 kuna sudskih troškova svaki.

I tako su ovom nagodbom mladići izbjegli 10-mjesečni zatvor koje je inicijalno predlagalo tužiteljstvo s obzirom na to da je za navedeno djelo zapriječeno do tri godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 17:52