UHIĆENA ČETVORICA

ZA 100.000 EURA PRODAO ZEMLJIŠTE KOJE NIJE NJEGOVO Lažno se predstavio i prodao teren s krivotvorenom dokumentacijom

 Cropix

Policijska uprava splitsko-dalmatinska provela je kriminalističko istraživanje nad četvoricom osumnjičenika starih 22, 31, 33 i 63 godine koje se tereti da su organizirali i sudjelovali u prijevari počinjenoj nad jednim 49-godišnjakom iz okolice Splita, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, sumnja se da je jedan od osumnjičene četvorice u siječnju ove godine, lažno se predstavljajući i koristeći krivotvorenu dokumentaciju, potpisao 100.000 eura vrijedan ugovor o kupoprodaji zemljišta na području Podstrane kod Splita – koje nije bilo u njegovom vlasništvu.

Prevareni 49-godišnji kupac prevarantu je isplatio 50.000 eura u gotovini, dok se preostala trojica osumnjičenih terete da su pomagala nabaviti krivotvorenu dokumentaciju. Četvorica prevaranata kasnije su podijelila plijen.

Osim početnih 50.000 eura, kriminalna četvorka je pokušala pribaviti i preostali iznos novca, no u tome su pravodobno spriječeni.

Kriminalističko istraživanje ovog slučaja se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti kaznenog djela te je li u prijevaru bio uključen još netko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:20