OSUĐEN JE

‘Za dvije tisuće eura obećao mi je posao u ZET-u. Ubrzo sam shvatio da nije čovjek od riječi‘

Optuženi muškarac nije ispitan jer je, prema mišljenju suda, odugovlačio slučaj kako bi otišao u zastaru
Ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Marijan J. (39), profesionalni vozač trenutno na radu u Njemačkoj nepravomoćno je osuđen za Općinskom sudu u Novom Zagrebu na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje jer je obmanuo poznanika obećavši mu za novčanu naknadu posao u ZET-u.

Osuđenog prevaranta sud je obvezao, prema nepravomoćnoj presudi, platiti i 2000 kuna sudskih troškova, a nevolje po njega započele su u kafiću 'Padre' u Dugom Selu.

- S Marijanom sam se našao u dugoselskom kafiću te mi je lažno naveo da me može zaposliti u Zagrebačkom Holdingu, točnije ZET-u i to za 2000 eura naknade. I da ako želim to mu platim. Povjerovao sam mu te u svrhu zaposlenja isplatio mu na ruke 1000 eura. Zatim sam od 19. do 25. listopada te iste godine na njegov račun u Erste banci uplatio još 7300 kuna - ispričao je nasamareni Dalibor D. koji takvu priliku nije želio propustiti ni pod koju cijenu.

Dok je čekao poziv za posao, vrijeme je prolazilo pa je ubrzo shvatio da uvjerljivi Marijan nije čovjek od riječi.

Optuženi muškarac na početku istrage odbacio je krivnju, a tijekom sudskog postupka nije ispitan jer je, prema mišljenju suda, odugovlačio slučaj kako bi otišao u zastaru.

Sud mu je kao olakotne okolnosti uzeo njegovu životnu dob, činjenicu da je obiteljski čovjek, da nije osuđivan te da je u međuvremenu vratio sporni dug poznaniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:13