KRAJ MINISTARSTVA

Za ilegalni narko klub na Ksaveru inspektori znaju najmanje pet godina! Apsurdno je kako su ih dosad kažnjavali...

Još 2019. godine izdali su im usmenu zabranu takvog rada, a vlasniku oduzeli ilegalnu zaradu od 2200 eura

Sound Factory

 Vid Barić/

Nakon što je policija prije nekoliko dana upala u ilegalni noćni klub na zagrebačkom Ksaveru, N1 doznaje da su inspektori i ranije bili upozoravani na taj klub. On se, naime, nalazi u istoj zgradi u kojoj se nalazi i Ministarstvo zdravstva.

Prije nekoliko dana smo izvijestili i da je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor 52-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je vodio ilegalni noćni klub u kojem je posjetiteljima omogućavao trošenje droge.

Državni inspektorat je sada za N1 potvrdio da su turistički inspektori u suradnji s policijom obavili nadzor u ovom klubu još u studenom 2019. godine i već su tada utvrdili da nije registrirana ugostiteljska djelatnost koju obavljaju. Izdali su im usmenu zabranu takvog rada, a vlasniku oduzeli ilegalnu zaradu od 2200 eura.

Zbog kršenja Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti vlasnik je tada kažnjen s 1300 eura, a podignut je i optužni prijedlog. Kada je ta presuda postala pravomoćna 2021. godine, Ministarstvo financija je oduzelo nezakonito stečen novac.

Prije nekoliko dana je turistička inspekcija, kao i policija, ponovno utvrdila da se obavlja neregistrirana djelatnost, izrečena je još jedna zabrana i oduzeto 1500 eura ilegalne zarade, a istog je dana nadzor obavila i sanitarna inspekcija. Oni su, između ostalog, zabranili uporabu izvora buke i konzumaciju duhanskih proizvoda u zatvorenom prostoru, za što su predviđene kazne i do 14.600 eura.

Tužiteljstvo ističe da su policajci tijekom operativnog postupanja prošle nedjelje u tom klubu zatekli 21 osobu, kod kojih je pronađeno 25,3 grama amfetamina, 7,8 grama psilocibina, 8,9 grama marihuane, 1,2 grama MDMA, tri tablete MDMA i 2,6 grama kokaina. Na temelju naloga suca istrage, pretragom prostorija udruge pronađeno je još 12.7 grama marihuane, 34,3 grama amfetamina, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA, jedna bočica s drogom GBL, tri smotke s marihuanom, vaga za precizno mjerenje i pet plastičnih vrećica s tragovima nepoznatog kemijskog sastava.

Državni inspektorat ističe da inspektori rada svoj posao još nisu dovršili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:17