TEŠKI NAPAD

Za maloljetnika koji je pretukao 43-godišnjaka u Županji zatražen istražni zatvor

Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo jer nije došlo do ozljeđivanja vitalnih organa

Ilustracija

 Elmar Gubisch/Panthermedia/Profimedia

Protiv maloljetnika iz Županje osumnjičenog da je prije pet dana nanio teške tjelesne ozljede 43-godišnjaku iz Županje, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju pripremnog postupka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

''Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni maloljetnik 16. travnja 2022. oko 23:30 sati, u stanu u kojem prebiva u Županji, revoltiran dolaskom 43-godišnjaka koji je bio u alkoholiziranom stanju, zatvorenim dlanom ruke mu zadao više snažnih udaraca u predjelu glave i tijela, kao i da je; pristajući da ga usmrti; nastavio s udarcima nogom u predjelu desne strane glave i prsa i kad je oštećenik pao na pod te više nije pružao otpor niti se branio. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo jer, stjecajem okolnosti, nije došlo do ozljeđivanja vitalnih organa,'' priopćili su iz ŽDO u Vukovaru.

Maloljetnik je već ispitan pred sucem za mladež Županijskog suda u Vukovaru, koji mu je, potom, odredio mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

No nakon što je kazneni predmet od Općinskog državnog odvjetništva preuzelo ŽDO, ono je podnijelo prijedlog sudu za određivanje istražnog zatvora maloljetniku zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela.

Ozlijeđeni 43-godišnjak prevezen je na liječenje u KBC Osijek, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede u predjelu glave i trupa, ali je srećom izvan životne opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:00